Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of
Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
stolos
Ελλάδα

Στο Αιγαίο ο ελληνικός στόλος για την άσκηση «Λόγχη» - Συνεχείς ασκήσεις του ΓΕΕΘΑ

Διεξάγεται στο Κεντρικό Αιγαίο η διεθνής, ελληνογαλλική, άσκηση με την επωνυμία «Αργώ-2022»

Στο Αιγαίο βρέθηκε σχεδόν το σύνολο του Ελληνικού Στόλου , όχι όμως λόγω των τουρκικών λεκτικών προκλήσεων, αλλά λόγω των συνεχών ασκήσεων που είχε προγραμματίσει το ΓΕΕΘΑ και το Αρχηγείο Στόλου.

Το γεγονός αυτό δεν έχει βεβαίως διαφορετικό αποτέλεσμα, αφού για συνεχόμενες μέρες με την Άγκυρα να προκαλεί, ο Στόλος ήταν απολύτως προγραμματισμένα αναπτυγμένος σε όλο το Αιγαίο, στο πλαίσιο σχεδιασμένων ασκήσεων κλαδικών, διακλαδικών αλλά και διεθνών.

Συγκεκριμένα, σήμερα, ολοκληρώθηκαν δύο ασκήσεις του Ελληνικού Στόλου, με την υπερτρισχιλιετή ένδοξη Ιστορία του, που δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε αυτό, με την επωνυμία «Λόγχη» και μία άλλη που αφορούσε αναγνωρίσεις ακτών. Την ίδια ώρα διεξάγεται στο Κεντρικό Αιγαίο η διεθνής, ελληνογαλλική, άσκηση με την επωνυμία «Αργώ-2022», η τελική φάση της οποίας πραγματοποιείται την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στην Σκύρο.

Η τελική συνισταμένη όλων αυτών των δραστηριοτήτων, που ήταν απολύτως προγραμματισμένες από καιρό, και όχι συνεπεία της επιθετικής ρητορικής των Τούρκων, ήταν όπως σχεδόν το σύνολο των μονάδων όλων των Διοικήσεων του Στόλου να έχει αναπτυχθεί από το Βόρειο Αιγαίο μέχρι και τα Δωδεκάνησα!