Νέα στοιχεία για τις συμμορίες κακοποιών που ήταν στη φοιτητική εστία στην Πολυτεχνειούπολη αλλά και το παρελθόν του 30χρονου που τραυμάτισε με κατσαβίδι την ανθυπαστυνόμο έρχονται στο φως.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το newsit.gr, και το ρεπορτάζ του Live News στο MEGA, όλα ξεκίνησαν το 2012, όταν δολοφονήθηκε στην Καισαριανή ένας 30χρονος σεφ. Ο θάνατός του αποδίδεται σε μέλη της αλβανικής μαφίας και συγκεκριμένα σε μέλος που ήταν γνωστός με ψευδώνυμο «Τίτι» όπως ανέφερε ο ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» μιλώντας στην εκπομπή Live News.

H συμμορία ήταν γνωστή ως «οι ληστές με τις κιθάρες», γιατί εκεί μέσα έβαζαν τα καλάσνικοφ.

 Το συγκεκριμένο μέλος της συμμορίας συνελήφθη στο 2015 στην Ελβετία, όμως κατόρθωσε να αποδράσει από την υποδιεύθυνση Μεταγωγών τον Ιούνιο του 2019. Είναι η περίοδος που φαίνεται ότι εκείνος, οι συγγενείς και οι φίλοι του βρίσκουν καταφύγιο στην πανεπιστημιούπολη και αναπτύσσουν εγκληματική δράση.

 Τον Μάιο του 2020 η αστυνομία μπήκε στη φοιτητική εστία και είχε προχωρήσει σε συλλήψεις ατόμων που είχαν μπλεχτεί με παράνομες ενέργειες. Ανάμεσα στα πρόσωπα που είχε εστιάσει την έρευνά της η αστυνομία ήταν και ο 30χρονος σεσημασμένος, ο οποίος επιτέθηκε στην ανθυπαστυνόμο κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στην Πολυτεχνειούπολη.

Παράλληλα, μία 22χρονη δόκιμη αστυνομικός φέρεται λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης των αστυνομικών και είχε επαφή με το ηγετικό μέλος της συμμορίας, ενώ τους έδινε αναφορές για τις κινήσεις της αστυνομίας.


 Πολυτεχνειούπολη: Οι συμμορίες έκαναν face control στους φοιτητές

 Όπλα, ναρκωτικά και χρήματα βρήκαν οι αστυνομικοί χθες κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, ενώ πραγματοποίησαν και 22 συλλήψεις, οι 13 από αυτές μέσα στο campus του πανεπιστημίου

Πίσω από τις κλειστές κουρτίνες, 10 δωμάτια βρίσκονταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπό την κατάληψη των μελών τριών συμμοριών που είχαν μετατρέψει τη φοιτητική εστία σε γιάφκα, τρομοκρατούσαν τους πάντες και έκαναν ό,τι ήθελαν. Χωρίς να πληρώνουν τίποτα, είχαν ρεύμα, internet και νερό. Η κύρια ασχολία τους;… Ένοπλες ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών.

 Ο Έσκο το «μεγάλο κεφάλι»

Οι πυροβολισμοί που ακούγονται στο βίντεο ντοκουμέντο είναι από το υπηρεσιακό όπλο της ανθυπαστυνόμου, προκειμένου να ακινητοποιήσει τον κακοποιό που της επιτέθηκε με κατσαβίδι, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας στην Πανεπιστημιούπολη.

 Πρόκειται για αυτόν, τον 30χρονο σεσημασμένο Αλβανό κακοποιό, γνωστό ως «Έσκο» που όπως φαίνεται έκανε κουμάντο. Στρατολογούσε, εκφόβιζε, αποφάσιζε και μοίραζε ρόλους για το επόμενο «χτύπημα».

 Ο Έσκο έφτασε στην Πανεπιστημιούπολη σε έξαλλη κατάσταση, αφού πρώτα είχε περάσει από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του Ζωγράφου απειλώντας, καθώς είχαν συλληφθεί ήδη η μητέρα και η γυναίκα του. Μπαίνοντας στον χώρο του πανεπιστημίου αναζητώντας τα όπλα του, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την ανθυπαστυνόμο και της επιτέθηκε.


 Είχαν face control στις πύλες

32 συλλήψεις… 3 συμμορίες… Όπλα… Ναρκωτικά… Ληστείες… Οπαδική βία… Η δράση των κακοποιών ήταν ανεξέλεγκτη και άκρως επικίνδυνη.

Και επιδείκνυαν, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, τα παράνομα αποκτήματά τους, ανεβάζοντας βιντεάκια στο tik tok, μέσα από τον χώρο των φοιτητικών εστιών, στο στρατηγείο που είχαν στήσει και κανείς δεν τους άγγιζε.

 Ανάμεσα στους συλληφθέντες δύο κακοποιοί που είχαν συλληφθεί ως μέλη συμμορίας που διέπραττε ληστείες στα νότια προάστια και είχαν κατηγορηθεί για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βιασμό. Αποφυλακίστηκαν πριν από ένα χρόνο και βρήκαν καταφύγιο στις φοιτητικές εστίες.

 Ο Έσκο, δε, κατηγορείται και την απαγωγή ενός ανήλικου παιδιού γιου δημοσιογράφου τον Μάιο του 2019, το οποίο κρατούσαν όμηρο για αρκετές ώρες στις φοιτητικές εστίες, ώσπου να ληστέψουν και το σπίτι του πατέρα του.

 Αρνείται κάθε συμμετοχή η δόκιμη αστυνομικός

Στο μεταξύ η 22χρονη δόκιμη αστυνομικός φέρεται να εξασφάλιζε στα μέλη της συμμορίας την ελευθερία τους, μιας και πάντα βρίσκονταν ένα βήμα μπροστά από τις Αρχές.

Χθες το πρωί, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο και στο σπίτι της 22χρονης, εκεί όπου την βρήκαν να κοιμάται και την συνέλαβαν. Η ίδια αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή της, δηλώνοντας άγνοια για τυχόν ενέργειες μελών της παρέας της.