Το βράδυ της 19ης προς 20η Σεπτεμβρίου σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes , άγνωστος (ή άγνωστοι) προσέγγισε το σημείο του Κοινοτικού Δάσους Λειβαδίου, όπου βρίσκονταν στοιβαγμένοι 20 τόνοι με καυσόξυλα τα οποία και αφαίρεσαν, με τους εκπροσώπους Δασικού Συνεταιρισμού να υποβάλλουν μήνυση κατά αγνώστων.

Την τεράστια ποσότητα των καυσόξυλων συγκέντρωσαν ο δήμος Θέρμης και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τα διανείμουν σε δικαιούχους, αρχής γενομένης από τις 3 Οκτωβρίου, όμως τα καυσόξυλα «έκαναν φτερά»

Όπως είναι φυσικό οι κάτοικοι του Λειβαδίου είναι πολύενοχλημένοι, καθώς, σύμφωνα με όσα λέει στο GRTimes ο πρόεδρος της Κοινότητας Λειβαδίου, Δημήτριος Γουδήρας, «αυτό το απαράδεκτο περιστατικό συνέβη πρόσφατα και έχουν επιληφθεί οι Αρχές, που αναζητούν τον δράστη ή τους δράστες».

Συνεχίζει «εκτός από τις ποσότητες που προορίζονταν για τους κατοίκους, υπάρχει κι ένα μερίδιο που θα λάμβαναν οι υλοτόμοι, οι οποίοι σύμφωνα με τη σύμβαση της ρυθμιστικής μελέτης, θα λάμβαναν την αμοιβή τους σε είδος».

Όπως λέει ο κ. Γουδήρας, «οι υλοτόμοι, που είναι άνθρωποι του μεροκαμάτου, έχουν δουλέψει… τζάμπα», αφού το  μερίδιο τους, βρίσκοταν ανάμεσα στους 20 τόνους που αφαιρέθηκαν με παράνομο τρόπο.