Στις βαθμίδες της ηθικής κατάπτωσης, το να κλέβεις από φιλανθρωπικό ίδρυμα δύο γαϊδουράκια μπορεί να μη βλέπει ρετιρέ, πάντως δεν βρίσκεται στο ισόγειο.

Ειδικά το «Χαμόγελο του Παιδιού», που κάνει ατόφιο κοινωνικό έργο και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει φανεί ότι έχει ζημιωθεί. Τα δύο γαϊδουράκια που είχε στο αγρόκτημά του στην Κέρκυρα κλάπηκαν, πιθανότατα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, αφού διαπιστώθηκε η απώλειά τους το μεσημέρι της Δευτέρας.

Τα γαϊδουράκια έχουν κάτι περισσότερο από χρηστική σημασία για το «Χαμόγελο»: είναι φίλοι των παιδιών στην Κέρκυρα. Αυτή, μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μάρκος και η Γωγώ, δύο ονόματα που σου γλυκαίνουν την καρδιά αν μάθεις ότι τα ίδια τα παιδιά έδωσαν στα ζώα, κλάπηκαν. Είχε γίνει και το 2021.

«Είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, που τα αγαπημένα ζωάκια των παιδιών γίνονται στόχος επιτήδειων. Ο Μάρκος και η Γωγώ, ονόματα που τα ίδια τα παιδιά χάρισαν στα γαϊδουράκια, αφήνουν ένα μεγάλο κενό στις καρδιές των παιδιών και θα τους λείψουν πολύ», τονίζει το «Χαμόγελο» και συνεχίζει: «Η ζωοκλοπή είναι αδίκημα και το Χαμόγελο θα προβεί σε κάθε δυνατή κινητοποίηση για να επιστρέψουν και πάλι τα δύο αγαπημένα γαϊδουράκια στην αγκαλιά των παιδιών, τονίζει ο οργανισμός. "Το Χαμόγελο του Παιδιού” παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του, αλλά και οποιονδήποτε έχει κάποια πληροφορία, να επικοινωνήσει άμεσα, τόσο με τις Αστυνομικές Αρχές, όσο και με τον Οργανισμό στη Γραμμή SOS 1056, τηρώντας απόλυτη εχεμύθεια».