Την Κυριακή η μέρα θα κυλήσει με καλές καιρικές συνθήκες, με μεγάλα διαστήματα με ήλιο και με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει και νέα άνοδο.

Από το πρωί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, και αραιή συννεφιά στα βορειοδυτικά. Αυτή η συννεφιά σταδιακά θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα είναι αραιή, κατά τόπους πιο πυκνή, εναλλασσόμενη με μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Αίθριος θα παραμείνει ο καιρός και στο Αιγαίο, με τη λιακάδα να κυριαρχεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στα ηπειρωτικά νωρίς το πρωί θα δημιουργηθούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει νέα μικρή άνοδο και θα πλησιάσει τις φυσιολογικές τιμές για την εποχή. Θα φτάσει το θερμόμετρο στη βόρεια Ελλάδα τους 25 βαθμούς, 27-28 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και 26-28 βαθμούς στο νότιο Αιγαίο. Ωστόσο η μέρα θα ξεκινήσει με μια ψύχρα και ελάχιστες τιμές κοντά στους 14-16 βαθμούς στα πεδινά και χαμηλότερες στα ορεινά,αλλά στα φυσιολογικά για τα πλαίσια του φθινοπώρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ήπιες εντάσεις, μεταβλητοί στο Ιόνιο και στο βόρειο Αιγαίο. 2-4 μποφόρ , βοριάδες στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο μέχρι και 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει λιακάδα και γενικά αίθριος καιρός μέσα στη μέρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-27 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις στις γύρω θαλάσσιες περιοχές, 2-3 μποφόρ, από το απόγευμα νοτιάδες.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο. Από το μεσημέρι και στη συνέχεια θα αναπτυχθεί τοπική συννεφιά, αραιή κατά βάση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-25 βαθμούς Κελσίου , με ήπιους ανέμους στο Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ, βόρειοι στρεφόμενοι σε νοτιάδες.

Όσον αφορά τη νέα βδομάδα, τη Δευτέρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά σε όλη τη χώρα. Αργά το απόγευμα από τα βορειοδυτικά, μια διαταραχή στην ατμόσφαιρα , θα αλλάξει λίγο τον καιρό όσον αφορά τα φαινόμενα, με βροχές στο βόρειο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα πλησιάσει τους 26-28 βαθμούς κατά μέσο όρο και οι άνεμοι σε νότιες διευθύνσεις 2-4 το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Τέλος την Τρίτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και μικρότερης έντασης φαινόμενα στα κεντρικά. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια, όπου ο καιρός θα είναι άστατος και θα κυμανθεί από 18-24 βαθμούς και θα πλησιάσει τους 28-30 στις υπόλοιπες περιοχές. Ενισχυμένοι νοτιάδες στα πελάγη 4-6 τοπικά στο Αιγαίο και 7 μποφόρ.