Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
gynaika_skylia
Ελλάδα

Καλαμάτα: Αγέλη σκύλων κατασπάραξε γυναίκα - «Ευχαριστώ τον Θεό που ζω», λέει το θύμα

Η Έφη Παναγάκη, εξιστορεί πως γλίτωσε από την άγρια επίθεση

Σοβαρή επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκυλιών δέχθηκε γυναίκα στην Καλμάτα. 

Από το κρεβάτι του νοσοκομείου, η Έφη Παναγάκη, εξιστορεί στο LIVE NEWS πως γλίτωσε από θαύμα. «Ευχαριστώ τον Θεό που ζω» λέει στην κάμερα της εκπομπής.

«Θυμάμαι πόσο άγρια ήταν. Με ανοιχτό το στόμα, άγρια, έρχονταν κατά πάνω μου, αυτό» περιγράφει η Έφη Παναγάκη μετά την επίθεση της αγέλης αδέσποτων σκυλιών που πήγαν να την κατασπαράξουν.

Στο σώμα της τα χτυπήματα είναι φανερά παντού. Από το πρόσωπο και τα χέρια, τα πόδια και την πλάτη. Όπως αναφέρει η ίδια, πονάει πολύ στην αριστερή της πλευρά, στο στήθος, το γόνατο, τη λεκάνη και κάτω από το πόδι.

Όσο για τα τραύματα στο πρόσωπό της, και τα δύο της μάτια είναι μελανιασμένα, με το αριστερό να κινδυνεύει ακόμη και να το χάσει. Το οστό κάτω από το μάτι σπασμένο. Στη μύτη, στο άνω χείλος, στο μάγουλο, παντού είναι γεμάτη σημάδια και εγκαύματα από την τριβή.

«Από το πέσιμο θα είναι λογικά. Δεν ξέρω αν κάπου αλλού με έχουν δαγκώσει. Αλλά το θέμα είναι ότι θα υποβληθώ σε επέμβαση γιατί η ζημιά είναι τρομερή κάτω από το μάτι μου», εξηγεί η ίδια.

Το χρονικό της επίθεσης

Το βράδυ της Δευτέρας, η Έφη γυρνούσε με το μηχανάκι της από τη δουλειά. Στο κόμβο της Νέας Εισόδου Καλαμάτας, η γυναίκα είδε ξαφνικά δύο σκυλιά με ορμή να της επιτίθενται και να την ρίχνουν κάτω.

«Προσπάθησα να τα αποφύγω, με έριξαν κάτω με τη μηχανή μετά δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι ξύπνησα στο ασθενοφόρο. Επανήλθαν οι αισθήσεις μόνο μέσα στο ασθενοφόρο» περιγράφει.

Τα πάντα σβήνουν για την 45χρονη Έφη, η οποία χάνει τις αισθήσεις της και μεταφέρεται στο πλησιέστερο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

«Από ότι μου λένε εκ των υστέρων μαζεύτηκε κόσμος αρκετός αλλά δεν θυμάμαι κάτι. Δεν το κατάλαβα, έγινε σε κλάσματα δευτερολέπτου. Έπαθα σοκ σας λέω. Ήταν σαν να βλέπω ταινία» συνεχίζει το θύμα.

Η διακομιδή της στο Παναρκαδικό νοσοκομείο κρίθηκε αναγκαία, από την πτώση υπέστη μέχρι και κάταγμα ζυγωματικού οστού.

Το περιστατικό με τα αδέσποτα, δεν είναι πρωτοφανές. Πριν από μερικές μέρες σκυλιά είχαν επιτεθεί και σε μία ακόμη γυναίκα.

Οι δυο επιθέσεις ξεσήκωσαν κύμα αντιδράσεων για τις ευθύνες του Δήμου Καλαμάτας.

«Πιστεύω ότι πλέον είναι θέμα της πολιτείας γιατί η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Είμαι το δεύτερο ή τρίτο περιστατικό οπότε υπάρχει πρόβλημα» δηλώνει η Έφη Παναγάκη.

Η ίδια δηλώνει φιλόζωη ενώ στο παρελθόν είχε και κατοικίδιο. Το περιστατικό έχει καταγραφεί από την Τροχαία Καλαμάτας ως ανατροπή δίκυκλου, ενώ ερευνάται πώς προκλήθηκε το ατύχημα και πώς εμπλέκονται σε αυτό τα δύο αδέσποτα σκυλιά.

«Δεν είπα ποτέ ότι με δάγκωσαν τα σκυλιά. Μου επιτέθηκαν και για να μην τα χτυπήσω, έπεσα. Τα τραύματα δεν είναι από τα σκυλιά αλλά από την πτώση με το μηχανάκι», επισημαίνει.