Ιστορική είναι η απόφαση του δικαστηρίου υπέρ του γνωστού παρουσιαστή Κωνσταντίνου Αγγελίδη, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια ενεπλάκη σε ένα τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή του, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος.

Το αρμόδιο δικαστήριο έκρινε πως ο πρώην παρουσιαστής θα πρέπει να λάβει μεγαλύτερο ποσό αποζημίωσης, εφάμιλλο της βαρύτητας της ζημιάς που υπέστη, αλλά το σημαντικότερο είναι πως αποφάσισε τη μείωση της συνυπαιτιότητάς του για τους τραυματισμούς του.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης έπεσε πάνω σε όχημα το οποίο έκανε επικίνδυνο και ξαφνικό ελιγμό, ενώ δεν φορούσε κράνος. Το δικαστήριο έκρινε πως, ασχέτως αν ακολουθούσε το όχημα στο οποίο συγκρούστηκε, φέρει μόνο το 20% της ευθύνης για τα τραύματα που υπέστη.

Επιπροσθέτως, το γεγονός πως χτύπησε το προπορευόμενο λεωφορείο από πίσω δεν τον καθιστά αυτομάτως υπαίτιο του ατυχήματος, όπως συνήθως γνωρίζουμε ότι συμβαίνει, τουλάχιστον στους ελληνικούς δρόμους.

Το ατύχημα θυμίζουμε πως συνέβη την παραμονή των Χριστουγέννων του 2017. Στη διαδρομή, λεωφορείο των Αστικών Συγκοινωνιών προσπάθησε αιφνιδιαστικά να διασχίσει τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, αλλάζοντας διαδοχικά λωρίδες, με αποτέλεσμα η μηχανή του 43χρονου να πέσει πάνω στο όχημα. Ο παρουσιαστής υποβλήθηκε σε απανωτά χειρουργεία, ενώ ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από επικίνδυνες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και μολύνσεις. Σαφώς ικανοποιημένος, ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του Αγγελίδη, Αγαμέμνων Τάτσης, μίλησε στην εκπομπή του Alpha, «T-Live», όπου παρουσίασε την εξέλιξη, λέγοντας πως ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς επανέρχεται και υπάρχει η ελπίδα ότι θα μπορέσει να κινηθεί και να αυτοεξυπηρετηθεί:

«Σήμερα, πέντε χρόνια μετά το τραγικό βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων του 2017, ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης έχει σημεία βελτίωσης. Έχει βελτίωση και στο νοητικό και στο κινητικό επίπεδο. Δίνει έναν αγώνα να κάνει τις στοιχειώδεις ενέργειες αυτοσυντήρησης και αυτοεξυπηρέτησης. Σε αυτόν τον αγώνα στάθηκε δίπλα του βράχος η σύζυγός του. Το ποσό που του επιδικάστηκε είναι ανάλογο της έκτασης και της βλάβης».


*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time