Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε λίγο πριν τις 9 το πρωί στα Μέγαρα, όταν τμήμα γέφυρας στην οποία γίνονταν εργασίες συντήρησης, υποχώρησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο χειριστές μηχανημάτων που βρίσκονταν στο σημείο.

Ευτυχώς οι δύο άνδρες τραυματίστηκαν ελαφρώς.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για τον απεγκλωβισμό του ενός τραυματία.

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, συμμετείχαν συνολικά δώδεκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η γέφυρα που έλαβε χώρα το ατύχημα βρίσκεται στον κόμβο Μεγάρων, στο ύψος του 39ου χιλιομέτρου της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου.


Πώς κατέρρευσε η γέφυρα στα Μέγαρα

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς έγινε το ατύχημα στη γέφυρα «Καρδατά», στον κόμβο της Νέας Περάμου, έδωσε μιλώντας στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, ο οποίος επιβεβαίωσε τις αρχικές πληροφορίες ότι οι δύο τραυματίες χειριστές δεν διατρέχουν κάποιον κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «το ατύχημα σημειώθηκε καθώς οι χειριστές έσπαγαν το παλιό κομμάτι της γέφυρας, το οποίο είχε επεκταθεί στο παρελθόν. Εκεί, ίσως κάποιος λάθος χειρισμός είτε κάτι άλλο προκάλεσε το ατύχημα, με αποτέλεσμα να γίνει αυτό που έγινε».

Όπως επισημαίνουν μάρτυρες, μόλις η γέφυρα κατέρρευσε, οι υπόλοιποι εργάτες σοκαρίστηκαν στη θέα των μηχανημάτων που είχαν σχεδόν αναποδογυρίσει και έσπευσαν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους. Ωστόσο, όπως διαπίστωσαν, οι δύο άνδρες ήταν καλά στην υγεία τους.

Μετά από λίγο έφτασε στο σημείο και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τους παρέλαβε προκειμένου να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εξ αυτών φέρει ορθοπαιδικά τραύματα.