Να καταδικαστεί ο ψευτογιατρός για έξι ανθρωποκτονίες με δόλο με έμμεση αυτουργία εισηγήθηκε ο εισαγγελέας της έδρας, Νικόλαος Πασχάλης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε την καταδίκη του «ψευτογιατρού» για τις έξι ανθρωποκτονίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και αυτές δύο ανήλικων παιδιών, του 16χρονου Θεοδόση και της 14χρονης Δέσποινας.

Δεκάδες συγγενείς θυμάτων του έχουν κατακλύσει τη δικαστική αίθουσα, ακούν με συγκίνηση από τις 9 το πρωί τον εισαγγελικό λειτουργό να αγορεύει στην πολύκροτη δίκη του ψευτογιατρού, ο οποίος κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ασθενών με ανίατες ασθένειες και κυρίως καρκινοπαθών.

Ο εισαγγελέας κ. Πασχάλης χαρακτήρισε την υπόθεση πρόκληση για όλους και έκανε λόγο για μια μακρά ακροαματική διαδικασία,η οποία άρχισε τον Νοέμβριο του 2021 με το δικαστήριο να πραγματοποιεί 44 συνεδριάσεις, κατά την διάρκεια των οποίων εξετάστηκαν 60 μάρτυρες και αναγνώστηκαν χιλιάδες σελίδες εγγράφων, εξαίροντας την πολύτιμη συνεισφορά όλων των παραγόντων της δίκης.

Ο εισαγγελέας έχει αναφερθεί σε 21 περιπτώσεις απάτης από τις οποίες ο ψευτογιατρός απεκόμισε 687.104 ευρώ ενώ για 11 συγκατηγορούμενους του, μεταξύ των οποίων ιατροί, μέλη διοικητικών συμβουλίων κλινικών, μία μοναχή, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος βοτάνων, επισήμανε ότι δεν προκύπτει ο απαιτούμενος διπλός δόλος για την καταδίκη τους.

Η αγόρευση του εισαγγελέα συνεχίζεται.