Επιμένουν στη αντίθετη στάση τους οι φοιτητές σχετικά με την θεσμοθέτηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι φοιτητές κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα έξω από το κτίριο της Διοίκησης, ενώ ζητούν την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έχουν δημιουργήσει φραγμό ακριβώς μπροστά από το κτήριο της Διοίκησης.

Επιπροσθέτως, μέλη φοιτητικών συλλογών προχώρησαν σε αποκλεισμό της κεντρικής πύλης του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές που διαμαρτύρονται, η ΟΠΠΙ είναι ανεπιθύμητη και η αστυνομία δεν έχει καμία θέση στα πανεπιστήμια, ενώ τονίζουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ ο δεύτερος γύρος των αναγνωριστικών περιπολιών της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.
Στελέχη των ΟΠΠΙ, βρέθηκαν περιμετρικά του ΑΠΘ, με τη διακριτική παρουσία της Άμεσης Δράσης και της ΔΙΑΣ, προκαλώντας ένα «ακαριάιο», νέο κύμα αντιδράσεων. Φοιτητές και ομάδες αντιεξουσιαστών, πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην Εγνατίας, με τις κινητοποιήσεις να αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, καθώς είναι προγραμματισμένη η καθημερινή πλέον παρουσία των Πανεπιστημιακών Αστυνομικών στο campus.

Ένταση καταγράφηκε χθες και στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια του φοιτητικού συλλαλητηρίου, με την Αστυνομία να απωθεί με τη χρήση χημικών τους περισσότερους από 500 συγκεντρωμένους που πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.