Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο απέρριψε κατά πλειοψηφία 5-2 το αίτημα κατ αντιπαράσταση του Σπύρου Μπιμπίλα με την Ελπίδα Νίνου που υπέβαλε η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη με σύμφωνη γνώμη και της εισαγγελέας της έδρας.

«Το δικαστήριο θεωρεί ότι τα ζητήματα που θα ερωτηθούν δεν είναι κρίσιμα και έχουν απαντηθεί και από την κα Νινου, η οποία τα έχει αρνηθεί. Όλων οι καταθέσεις σταθμίζονται και αξιολογούνται. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση» τόνισε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

«Η γνώμη μου είναι, δεν μπορεί να καταλήξει το δικαστήριο στο συγκεκριμένο δικονομικό στάδιο ποιος λέει την αλήθεια, εισηγούμαι να απορριφθεί το αίτημα» τόνισε η εισαγγελέας της έδρας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο δικηγόρος υπεράσπισης του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τόνισε ότι αιτούνται την κατ´ αντιπαράσταση εξέταση των δύο μαρτύρων, προκειμένου να διευκρινιστούν θέματα που τέθηκαν από την κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα όπως το ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης τα έφτιαξε με φίλη του γιου του.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε η κατάθεση του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με την υποβολή ερωτήσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης. Η δίκη συνεχίζεται αύριο με καταθέσεις άλλων μαρτύρων.