Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας αναμένεται να καταθέσει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για μία υπόθεση βιασμού το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014.

Αξίζει να αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δικαστηρίου αναμένεται η ολοκλήρωση της κατάθεσης της Ελπίδας Νίνου, συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη. Στη συνέχεια λοιπόν, απέναντι από ενόρκους και δικαστές θα σταθεί ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.
Η κατάθεσή του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς υπήρξε, όπως έχει δηλώσει κι ίδιος, συνεργάτης για πολλά χρόνια και φίλος με τον Πέτρο Φιλιππίδη αλλά και τη σύζυγο του, Ελπίδα Νίνου.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μάλιστα αναφέρθηκε από τη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη κατά την κατάθεση της στο ακροατήριο όπως άλλωστε είχε συμβεί και στο στάδιο της προδικασίας, καθώς ήταν ο άνθρωπος που γνώρισε ουσιαστικά την πρώτη καταγγέλλουσα και τη μητέρα της στον κατηγορούμενο.

Ο πρόεδρος του Σ.Ε.Η., είχε προταθεί από τον Πέτρο Φιλιππίδη ως μάρτυρας υπεράσπισης κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη.
Τότε, ο κ. Μπιμπίλας είχε κληθεί για κατάθεση, ωστόσο, όπως ο ίδιος ανέφερε σε δηλώσεις του, αγνοούσε το γεγονός ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης τον είχε συμπεριλάβει στη λίστα των μαρτύρων υπεράσπισης.
Στη συνέχεια, είχε αναφέρει, σε δημόσιες δηλώσεις του πως: «Ούτε τον υπερασπίστηκα τον Πέτρο αλλά ούτε και τον έκαψα, όπως είπαν κάποιοι».