Κοντά σε μία μεταβατική λύση, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η σοβαρή έλλειψη αναισθησιολόγων σε αρκετά νοσοκομεία του ΕΣΥ της Θεσσαλονίκης, έως ότου καθιερωθούν και αποδώσουν τα νέα ισχυρά κίνητρα για την απόκτηση της ιατρικής ειδικότητας της Αναισθησιολογίας από τους αποφοίτους των Ιατρικών Σχολών της χώρας μας, φαίνεται ότι βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Έτσι, καθόλου τυχαία δεν ήταν η σχετική αναφορά του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, την Παρασκευή, από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοίνωσε, λοιπόν, ο υπουργός Υγείας, καταβάλλεται μια προσπάθεια για να βρεθεί μία χρυσή τομή στο θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο Ιπποκράτειο, ενώ ο ίδιος σημείωσε ότι, με τις παρεμβάσεις, οι οποίες αναλαμβάνονται με το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη θα δοθούν περισσότερα κίνητρα στους γιατρούς για να παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η μεταβατική λύση

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας μελετά επισταμένως και “μετρά” τις δυνατότητες και τις επιπτώσεις από τη λειτουργία ενός υβριδικού μοντέλου λειτουργίας του αναισθησιολογικού τομέα στο σύνολο των νοσοκομείων του ΕΣΥ της Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένων των αναισθησιολόγων του ιδιωτικού τομέα Υγείας της συμπρωτεύουσας.

Χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμη οι τελικές αποφάσεις, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας φαίνεται ότι προκρίνει, κατ’ αρχάς και ως μεταβατική λύση, την ένταξη όλων των αναισθησιολόγων του ΕΣΥ της Θεσσαλονίκης σε μία και ενιαία ομάδα, στην οποία θα ενταχθούν, ενδεχομένως, και οι αναισθησιολόγοι του ιδιωτικού τομέα της Υγείας της Θεσσαλονίκης. Από αυτή την μία και ενιαία ομάδα των αναισθησιολόγων της Θεσσαλονίκης θα “βγαίνουν” για το μεταβατικό χρονικό διάστημα όλες οι εφημερίες αναισθησιολόγων για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μία λύση, την οποία στο γενικό της πλαίσιο, είχαν προτείνει πρόσφατα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των αναισθησιολόγων της συμπρωτεύουσας.