Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από την Eλληνική Aστυνομία παράτυπων μεταναστών, που εντοπίστηκαν σε νησίδα εντός της ελληνικής επικράτειας, στην περιοχή του Έβρου.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, το μεσημέρι της Πέμπτης υπήρξε μία πληροφορία ότι στο χωριό Καπετάν Αντρέεβο, νότια της Βουλγαρίας, ότι σε μία νησίδα στο Κισάρι, χωριό ανάμεσα στο Σουφλί και στο Διδυμότειχο, υπήρχαν περίπου 300-400 άτομα με παράτυπους μετανάστες. Την πληροφορία έδωσε η ίδια η Τουρκία και η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση. Επιστρατεύτηκαν Έλληνες αστυνομικοί μαζί με τη Frontex, τον Ερυθρό Σταυρό αλλά και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, από την Κομοτηνή, προκειμένου να επιχειρήσουν στο σημείο.

Οι Τούρκοι, μάλιστα έκαναν λόγο ότι ανάμεσα στους μετανάστες υπήρχαν πολλά παιδιά και ηλικιωμένοι. Η ελληνική πλευρά έφτασε στο σημείο και είδε ότι απέναντι από τη νησίδα, έδαφος το οποίο είναι ελληνικό,  αναπτύχθηκε τουρκική στρατοχωροφυλακή.

Οι κινήσεις της Ελλάδας, ήταν προσεκτικές καθώς η Τουρκία έψαχνε αφορμή για «θερμό επεισόδιο». Τελικά οι μετανάστες δεν βρέθηκαν ωστόσο η κινητοποίηση ήταν άμεση.

Δείτε το σχετικό βίντεο