Η υπεύθυνη επικοινωνίας του Allou Fun Park, κ. Μαρία Σταυριανάκη, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, για το ατύχημα που συνέβη χθες και είχε ως συνέπεια να τραυματιστούν τέσσερα άτομα.

Με αφορμή τον τραυματισμό των τεσσάρων νέων στο Allou Fun Park, δήλωσε ότι «δεν υπήρξε κανένας εκτροχιασμός βαγονιού. Τα παιδιά όντως πετάχτηκαν έξω από το βαγόνι, το βαγόνι ήταν και είναι στη θέση του, η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για τη λειτουργία του παιχνιδιού.

Το κάθε παιχνίδι στο πάρκο και φαντάζομαι και στα υπόλοιπα πάρκα ψυχαγωγίας του κόσμου, έχουν πέρα από τις προαπαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας που έχουν για να μπορούν να λειτουργούν σωστά, έχουν αυτοματισμούς ειδοποίησης, οι οποίοι ενεργοποιούνται όταν υπάρχει κάποιο θέμα. Δεν ενεργοποιήθηκε τίποτα γιατί δεν υπήρχε κανένα σφάλμα στο παιχνίδι. Το τεχνικό προσωπικό του πάρκου μετά το περιστατικό εξέτασε το παιχνίδι ενδελεχώς και δεν διαπίστωσε κανένα πρόβλημα. Το παιχνίδι λοιπόν θα μπορούσε να λειτουργήσει κάλλιστα μετά το περιστατικό».

«Αυτήν τη στιγμή μας νοιάζει η υγεία των παιδιών. Αυτήν τη στιγμή μελετάμε το περιστατικό και ψάχνουμε να δούμε με ποιο τρόπο θα μπορούσε να προκληθεί η μετατόπιση των παιδιών εκτός βαγονιού. Το παιχνίδι αυτή τη στιγμή και μετά από έλεγχο σημερινό που έκανε η TUV Ελλάς στο παιχνίδι το αποτέλεσμα είναι ότι το παιχνίδι δεν φέρει καμία βλάβη», πρόσθεσε.

«Δεν σας λέω ότι φταίνε οι παίχτες. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι υπάρχουν σαφείς οδηγίες και για τους παίκτες που μπαίνουν σε όλα τα παιχνίδια. Οδηγίες που είναι αναρτημένες στο παιχνίδι μπροστά, οδηγίες που λέει ο χειριστής για το πως καθόμαστε, πως κουνιόμαστε, δεν σηκωνόμαστε, δεν κάνουμε, δεν-δεν-δεν για να μπορεί το παιχνίδι να λειτουργεί ομαλά», συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση εάν θεωρούν ότι τα νεαρά παιδιά σηκώθηκαν, η κ. Σταυριανάκη επισήμανε ότι «δεν πιστεύω ακόμα τίποτα και ούτε θα σας πω αυτή τη στιγμή μια σαφή τέτοια θέση γιατί το ερευνάμε».