Με την κατάθεση μίας φίλης της δεύτερης καταγγέλλουσας στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, συνεχίστηκε η δίκη του ηθοποιού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η μάρτυρας περιέγραψε την καταγγέλλουσα ως φοβερά αναστατωμένη την ημέρα της καταγγελόμενης απόπειρας βιασμού και μάλιστα αναφέρθηκε σε ένα αισχρό όπως το χαρακτήρισε μήνυμα που της έστειλε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Είχα απέναντι μου έναν άνθρωπο που ήταν παρά πολύ αναστατωμένος. Της είπα να ηρεμήσει και πως θα δούμε τι θα κάνουμε. Εκείνη την ώρα χτύπησε το κινητό της. Είδαμε ότι ήρθε ένα μήνυμα από τον κ. Φιλιππίδη. Ήταν παρά πολύ αισχρό. Ίσως το πιο αισχρό που έχω δει ποτέ. Ζητούσε να γίνουν σεξουαλικές πράξεις και της έλεγε ότι δεν θα του ξεφύγει την επόμενη φορά», περιέγραψε η μάρτυρας και ανέφερε τι ακριβώς της εξιστόρησε  η φίλη της. 


«Μου είπε πως της άνοιξε τα πόδια εκείνη φώναζε προσπαθούσε να τον απωθήσει. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει χτύπησε και έτσι ο κατηγορούμενος βρήκε την ευκαιρία να την πλησιάσει ξανά», είπε η μάρτυρας και φανερά συγκινημένη συνέχισε: «Έφτασε στην πόρτα και της είπε ότι θα την καταστρέψει. Κατάφερε να φύγει», ανέφερε συγκεκριμένα η μάρτυρας στην κατάθεση της.

Η μάρτυρας μάλιστα περιέγραψε στο δικαστήριο πως παρά αυτήν την εμπειρία που είχε βιώσει η φίλη της, εκείνη, συνεργάστηκε μερικά χρόνια αργότερα με τον Πέτρο Φιλιππίδη, επισημαίνοντας: «Συνεργάστηκα μαζί του το 2016 στο Εθνικό Θέατρο στο ''Θάνατο του εμποράκου''. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Έχει ταλέντο. Είχαμε μια καλή, τυπική σχέση. Δεν ξανάσυνεργαστήκαμε. Το 2017 με πήρε η βοηθός του τηλέφωνο να συνεργαστούμε αλλά είχα κλείσει άλλου».

Η μάρτυρας μάλιστα δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις, σχετικά με αυτήν την συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη με την ίδια να εξηγεί πως «το να είσαι ηθοποιός είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά. Είχα συμβόλαιο με το Εθνικό, δεν είμαι από πλούσια οικογένεια, δεν είχα δυνατότητα να μη δουλέψω. Όταν τα πράγματα είναι τόσα δύσκολα μπορεί να προδώσεις την αλληλεγγύη σου».

Η μάρτυρας ρωτήθηκε και για το εάν πρότεινε στη φίλη της να καταγγείλει το γεγονός με την ίδια να απαντά: «Ντρέπομαι πολύ γι αυτό αλλά δεν το σκέφτηκα. Ο κ. Φιλιππιδης ήταν ένας πολύ ισχυρός άνθρωπος. Εκείνη τη στιγμή δεν το πίστευα ότι συμβαίνει αυτό το πράγμα. Δεν έπρεπε να το διαχειριστώ έτσι. Προσπαθούσα να παρηγορήσω τη φίλη μου. Δεν σκέφτηκα καν να κάνουμε καταγγελία. Συγγνώμη που δεν το σκέφτηκα».

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.