Σήμερα, Τετάρτη 31 Αυγούστου, στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη η τελετή επίσημης υπογραφής αγιοκατατάξεως του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτη με προεξέχοντα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και παρόντα τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικου Πατριαρχείου της Συνοδικής Πράξεως.

Πλήθος λαϊκών και κληρικών αναχώρησαν από τη Λαμία ώστε να παρευρίσκονται σε αυτό το σπουδαίο θρησκευτικό γεγονός. Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών έχει μεταβεί από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στην Κωνσταντινούπολη.

Την αποστολή ακολούθησαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Θεμιστοκλής Χειμάρας, ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης καθώς και η πρώην βουλευτής Φθιώτιδας Ελένη Μακρή – Θεοδώρου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος, η δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, η δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή και ο δήμαρχος Δομοκού Μπάμπης Λιόλιος. Μαζί με τους κληρικούς την αποστολή συνοδεύουν περίπου 250 πολίτες.

Τηλεφώνημα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 14 Ιουνίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών για να του ανακοινώσει την επίσημη αναγραφή του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.