Λεκτική επίθεση καταγγέλλει ότι δέχθηκε γυναίκα, συνοδός ασθενή, από γιατρό του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα γιατί κλήθηκε να εξετάσει κοπέλα, που υπέφερε από φρικτούς πόνους, εκτός εφημερίας του νοσηλευτηρίου το πρωί της Κυριακής.

Οι νοσοκόμες που τις υποδέχθηκαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών τις ενημέρωσαν πως το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν εφημερεύει, ωστόσο, βλέποντας την κοπέλα να σφαδάζει κάλεσαν γιατρό για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός αρνήθηκε αρχικά να μεταβεί στα ΤΕΠ , αλλά λόγω της επιμονής των νοσηλευτριών, που είχαν διαπιστώσει πως δεν μπορεί να φύγει κάτω από αυτές τις συνθήκες, άλλαξε απόφαση.

«Ποιος σου είπε;»

Ο γιατρός άρχισε να βρίζει με χυδαίο τρόπο την συμπολίτισσά του και τη ρώτησε μάλιστα «ποιος σου είπε να έρθεις εδώ;». Όταν ηρέμησε, εξέτασε τη νεαρή της έδωσε μια συνταγή και έφυγε. Για τη συμπεριφορά του γιατρού, η γυναίκα ενημέρωσε τόσο τη διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και τη διευθύντρια του τμήματος, χωρίς πάντως να υπάρξει καμιά αντίδραση μέχρι τώρα.

Το περιστατικό σημειώνεται μερικές εβδομάδες μετά την τραγική κατάληξη του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιάνου, που διώχθηκε από το «Αγ. Ανδρέας» γιατί δεν εφημέρευε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του λίγες ώρες αργότερα.