«Ασχολούμαι με την Τουρκία τα τελευταία 20 χρόνια. Την περασμένη Πέμπτη πήγα στην Τουρκία και με κράτησαν οι αρχές. Υπήρξε μια πολύωρη συζήτηση, όχι ανάκριση, γιατί ήταν πολύ εντάξει μαζί μου, για τα ταξίδια μου στην Τουρκία στις νοτιοανατολικές περιοχές και την ενασχόλησή μου με το κουρδικό, για όλες τις αποστολές μου, που όλα ήταν πάντα δημόσια», τόνισε ο Ευάγγελος Αρεταίος στα Παραπολιτικά 90,1 και τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Ο δημοσιογράφος που απελάθηκε, σημείωσε στη συνέχεια: «Οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να απελαθώ και το επόμενο πρωί επέστρεψα στο Βέλγιο. Οι λόγοι που επικαλέστηκαν ήταν λόγοι δημόσιας ασφάλειας. Από ότι κατάλαβα από τη συζήτησή μου με τις αρχές ήταν λόγω των ταξιδιών μου στις περιοχές αυτές. Ποτέ μέχρι τώρα, έχω ζήσει 8 χρόνια στην Τουρκία ως διαπιστευμένος ανταποκριτής ελληνικών μέσων, δεν είχα αντιμετωπίσει τέτοια συμπεριφορά».

«Μεγάλη ανησυχία»

Στη συνέχεια ο κ. Αρεταίος τόνισε: «Η κατάσταση στην Τουρκία χαρακτηρίζεται από μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση ενόψει των εκλογών, γιατί οι αριθμοί δεν είναι καλοί. Παράλληλα, υπάρχει σοβαρή, βαθιά οικονομική κρίση. Τελευταία προκαλούνται πολλές εντάσεις».