Σε διευκρίνιση προχώρησε η Fraport Greece για την πτήση που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» στις 23 Αυγούστου.

Πρόκειται για την πτήση Jet2 Μπέρμιγχαμ – Αττάλεια, κατά την οποία ο ένας από τους δύο πιλότους έχασε τις αισθήσεις του στον αέρα.

Όπως ανακοίνωσε η Fraport Greece, το Σάββατο (28.08.2022), «στις 23 Αυγούστου παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες σε πτήση, η οποία πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», αμέσως μετά την στάθμευση του αεροσκάφους.

Ο φορέας λειτουργίας και διαχείρισης του αεροδρομίου (σ.σ. Fraport Greece) διευκρινίζει ότι το αεροσκάφος δεν παρέμεινε ακινητοποιημένο στον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης και ότι όλες οι προβλεπόμενες επιχειρησιακές διαδικασίες εφαρμόστηκαν έγκαιρα».

Υπενθυμίζεται ότι εκπρόσωπος της Jet2 δήλωσε για το περιστατικό στο Birmingham Live: «Η πτήση LS1239 από το Μπέρμιγχαμ προς την Αττάλεια εξετράπη της πορείας προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ως προληπτικό μέτρο την Τρίτη 23 Αυγούστου λόγω αδιαθεσίας ενός εκ των πιλότων. Ένα πλήρωμα μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη για να μπορέσουμε να μεταφέρουμε πελάτες στο δρόμο τους για την Αττάλεια το ίδιο βράδυ. Ενημερώσαμε τους επιβάτες μας το συντομότερο δυνατό και οι ομάδες μας εργάστηκαν εξαιρετικά σκληρά για να τους φροντίσουν όλους. Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από οποιονδήποτε επηρεάστηκε από αυτήν την απρόβλεπτη καθυστέρηση».