Σοκ προκάλεσε στο πανελλήνιο ο αιφνίδιος θάνατος του 55χρονου δρομέα, που έχασε τη ζωή του στον αγώνα αντοχής στο βουνό «Φαλακρό» στην Δράμα. Το τελευταίο «αντίο» είπαν συγγενείς και φίλοι στον άτυχο άνδρα.

Συναθλητές του δρομέα αντοχής αγώνων βουνού, φίλοι και η οικογένεια του 55χρονου βρέθηκαν στο κοιμητήριο των Αγίων Θεοδώρων στην Καβάλα, για να αποχαιρετήσουν τον δικό τους άνθρωπο, που τα ξημερώματα της Κυριακής έχασε τη ζωή του από πτώση κεραυνού στο ορός Φαλακρό στην Δράμα.

Η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του άτυχου δρομέα έδειξε πως ο 55χρονος έχασε τη ζωή του ακαριαία από τον κεραυνό.

Το τραγικό περιστατικό περιέγραψε η συναθλήτριά του που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το θύμα, μιλώντας στο MEGA.

«Στο κατέβασμα κατά τις 3 η ώρα, ήταν ένα… πως ανοιγοκλείνεις το φως, ένα τέτοιο πράγμα. Ήρθε στο ξαφνικό, να γίνεται η νύχτα μέρα και μια νεροποντή απίστευτη. Αλλά στο ξαφνικό, στο τρίλεπτο. Οπότε εμείς αρχίσαμε, βγάζαμε αδιάβροχα, βγάζαμε να ντυθούμε», δήλωσε η αθλήτρια στο MEGA.

«Στο δευτερόλεπτο μας τίναξε η αστραπή, τώρα προφανώς έπεσε στο παιδί δίπλα μου για να αισθανθήκαμε όλο αυτόν τον κρότο και μας πέταξε όλους στο χώμα».

Η αθλήτρια στη συνέχεια περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν μετά τον κεραυνό. Η ίδια προσπάθησε να βρει εάν ο 55χρονος είχε παλμό, αλλά ο άτυχος ορειβάτης δεν έδειχνε σημεία ζωής.

«Ο διπλανός του που τον γύρισε, βρήκε παλμό και του έκανε τεχνητή αναπνοή, εγώ γύρισα στο παιδί πίσω τον σκούντησα να δω αν έχει επαφή, εάν θα μου κουνήσει κανένα χέρι. Τον γύρισα, είδα ότι δεν είχε παλμό, προσπαθούσα αλλά δεν είχε παλμό, ήρθε μετά και το άλλο το παιδί τον έψαχνε, αλλά δεν βρήκε παλμό».

Κρίσιμη η κατάσταση του δεύτερου δρομέα

Στο νοσοκομείο Καβάλας παραμένει ο τραυματίας δρομέας, με την κατάσταση της υγείας να παρουσιάζει μια μικρή βελτίωση.

Στο πλευρό του αθλητή βρέθηκαν οι δικοί του άνθρωποι.

«Δεν ακούει, είναι λίγο δύσκολη η επικοινωνία μαζί του, αλλά μας είπε ότι είναι πολύ ευγενικοί όλοι μαζί του, ευχαριστεί όλο το προσωπικό και πραγματικά μας ενημέρωσαν, μας πήραν τηλέφωνο, τους ευχαριστώ πάρα πολύ», είπε η σύζυγός του.

Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας στον αγώνα δρόμου αντοχής.