Mια ομάδα είκοσι περίπου παιδιών από διάφορα χωριά κοντά στην Κρεμαστή της Ρόδου, ηλικιακής ομάδας δημοτικού έως και λυκείου, σχεδόν καθημερινά εδώ και μήνες, έρχονται απόγευμα προς βράδυ, ανεβαίνουν στη στέγη του Αγίου Νικολάου, με κίνδυνο την ζωή τους, αλλά και τις ζωές των περαστικών.

Ειδικότερα, «τα παιδιά πίνουν, καπνίζουν, αναπαράγουν μουσική από το κινητό, χορεύουν, πετροβολούν περαστικούς, τζαμαρίες, αμάξια και επιδίδονται σε ακολασίες, δημοσίως ακόμα και στο νεκροταφείο Κρεμαστής…» όπως αναφέρουν πληροφορίες από το rodiaki.gr που δημοσιεύει την καταγγελία.

«Κάποιοι, φορώντας μαύρες κουκούλες, εισβάλλουν σε αυλές σπιτιών μοναχικών ατόμων και τους τρομοκρατούν. Προκαλούν πανικό στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ζουν με τον φόβο τους..! Κάποια από τα μεγαλύτερα παιδιά πηγαίνουν στο τρισάθλιο κάστρο, ακριβώς δίπλα και κάνουν χρήση ηρωίνης. Δυστυχώς…», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην καταγγελία.

Μια κυρία της γειτονιάς ρώτησε τι θέλουν για να σταματήσουν κι ένας απάντησε: «Τι να θέλουμε, μωρή; Την ομορφάδα σου; Κάνα ψιλό θέλουμε (για χρήση)». Πρόσφατα, μια πέτρα χτύπησε οδηγό λεωφορείου, ενώ πριν κάποιες μέρες, άναψαν φωτιά κι έτρεξε μια κυρία να τη σβήσει.

«Την πήραν με τις πέτρες. Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Κι ακούστε και το ελληνικό παράδοξο: η υποστελεχωμένη ελληνική αστυνομία που διαθέτει ένα μόνο περιπολικό, έρχεται και δεν κάνει τίποτα, γιατί θέλει ονόματα και μηνύσεις, οι γονείς δεν έχουν ιδέα πού πάνε, με ποιους συναναστρέφονται και τι κάνουν τα παιδιά τους και βεβαίως, τα παιδιά, γνωρίζοντας πόσο αποτελεσματικοί είναι οι θεσμοί και τα όργανα της πολιτείας, συνεχίζουν ακάθεκτα, ώσπου μια μέρα θα γκρεμοτσακιστούν από τα ύψη που ανεβαίνουν και κάποιοι θα πουν, μα καλά, τόσο καιρό κανείς δε μίλησε;

Η είσοδος στη σκεπή του ναού τελείται από την πίσω μεριά του και οδηγεί σε μια επίπεδη λωρίδα πλάτους περίπου μισού μέτρου που είναι ιδιαίτερα ολισθηρή. Αυτή η λωρίδα είναι συνέχεια μιας κυρτής επιφάνειας πλάτους περίπου 1 μ. Φανταστείτε τι κίνδυνο διατρέχουν τα παιδιά που συνωστίζονται στην επίπεδη επιφάνεια: ένα σπρώξιμο, μια αστάθεια, μια λάθος κίνηση, η ώρα η κακή… Μάλιστα κάποια ''αστέρια'' υπέγραψαν με το όνομά τους σε μέρος της στέγης!

Υπάρχει πλήθος αυτόπτων μαρτύρων, κάποιοι μάλιστα έχουν αναγνωρίσει κάποια από τα παιδιά. Για αρχή (μέχρι να το μάθουν, να συνειδητοποιήσουν, να ενεργήσουν καταλλήλως) μια καγκελωτή περίφραξη του σημείου ανόδου στη σκεπή του ναού στην πίσω μεριά του (αυτή δίνει πρόσβαση και στην επικλινή κεραμιδοσκεπή του γειτονικού κτηρίου) μαζί με φωτισμό θα ήταν μια καλή κίνηση.

Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς, υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αστυνομία, εισαγγελέα, να λάβουν τα ανάλογα μέτρα και να πράξουν τα νόμιμα», σημειώνουν οι κάτοικοι.