Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα, το μεσημέρι της Τετάρτης (17 Αυγούστου) σε παλιό τετραώροφο κτίριο επί της οδού Ξούθου στην Ομόνοια, τον μικρό παράδρομο μεταξύ των οδών Μενάνδρου και Σωκράτους. Πρόκειται για εγκαταλελειμμένο κτίριο στο οποίο διαμένουν άστεγοι τοξικομανείς.



Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πυροσβέστες οδήγησαν στην έξοδο 5 με 6 άτομα από την απέναντι πολυκατοικία που εκείνη την ώρα ήταν μέσα. Η πυροσβεστική κινήθηκε άμεσα αφού εκτός των άλλων κινδύνευαν οι γειτονικές και οι απέναντι πολυκατοικίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως ως επαγγελματικές στέγες.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι την ώρα εκδήλωσης της φωτιάς είτε δεν υπήρξαν άτομα στον χώρο, είτε πρόλαβαν να τον εγκαταλείψουν.



Μεταφέρθηκαν δεκάδες τοξικομανείς

Όσον δε για τους δεκάδες τοξικομανείς, μεταφέρθηκαν στην παρακείμενη οδό Σατωβριάνδου. Πιθανή αιτία της φωτιάς είναι ότι κάποιος εξαρτημένος προσπάθησε να ανάψει καμινέτο για τη δόση του και του «ξέφυγε» η φλόγα.





Σύμφωνα με νεώτερη ενήμερωση, οι πυροσβέστες οδήγησαν στην έξοδο 5 με 6 άτομα από την απέναντι πολυκατοικια που εκείνη την ώρα ήταν μέσα.