O απερχόμενος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον συνεχίζει τις διακοπές του στην Ελλάδα, καθώς ταξίδεψε στην Κάρυστο αφού βρέθηκε στη Νέα Μάκρη.

Ειδικότερα, την ίδια ώρα, που τα φορτηγά έχουν ήδη μεταβεί στην Ντάουνινγκ Στριτ, για να μεταφέρουν τα πράγματα του απερχόμενου πρωθυπουργού της Βρετανίας, ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον δεν βρίσκεται στην κατοικία του, αλλά απολαμβάνει τις διακοπές του στη χώρα μας, όσο πλησιάζει η ώρα που το κόμμα των Συντηρητικών θα εκλέξει νέο πρόεδρο, ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία στη Βρετανία.

kjkjkj

Στη Βρετανία υπάρχουν ήδη αρκετές αντιδράσεις, καθώς πολίτες, ΜΜΕ αλλά και άλλοι πολιτικοί επικρίνουν τη στάση του Μπόρις Τζόνσον, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε διακοπές και να απουσιάζει από τη Βρετανία όσο η χώρα πλήττεται από πρωτοφανείς συνθήκες ξηρασίας, εν μέσω ακρίβειας, αλλά και στον απόηχο της πολιτικής κρίσης.

Έτσι, αφού εθεάθη στη Νέα Μάκρη, όπου ψώνισε με τη σύζυγό του από σούπερ μάρκετ, τώρα ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται στην Κάρυστο για την επόμενη στάση των διακοπών του, ενώ νωρίτερα το ζευγάρι βρέθηκε στη Σλοβενία για τον μήνα του μέλιτος.

Οι Εργατικοί, από τη μεριά τους, κατηγορούν τον Τζόνσον πως αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες ως «ένα μεγάλο πάρτι» -μάλιστα, εν μέσω κρίσεων που ταρακουνούν τη χώρα και τον κόσμο.

Η βουλευτής των Εργατικών Μέρι Κέλι Φόι έγραψε στα social media για το «ημερολόγιο του Μπόρις Τζόνσον»: «Πέμπτη: Δεν ανακοινώνεται νέα στήριξη για τους πολίτες που πασχίζουν να πληρώσουν τους αυξανόμενους λογαριασμούς. Σάββατο: Διακοπές στην Ελλάδα. Σας κοροϊδεύει», έγραψε η βουλευτής, αναφερόμενη στις διακοπές του Μπόρις Τζόνσον.

Οι Τόρις, πάντως, επιμένουν ότι ο Τζόνσον εξακολουθεί να εργάζεται και ότι εάν προκύψουν έκτακτα ζητήματα που απαιτούν απόφαση σε επίπεδο πρωθυπουργού, ο απερχόμενος ηγέτης των Συντηρητικών θα αναλάβει δράση.

Σε ταβέρνα στην Κάρυστο ο Μπόρις Τζόνσον

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «DailyMail», φαίνεται ο Μπόρις Τζόνσον σε ένα εστιατόριο με ένα κοντομάνικο μπλουζάκι και το χαρακτηριστικό ατημέλητο κούρεμά του, σε μια θέση δίπλα από τη θάλασσα.

njkj

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας «eviathema», ο Μπόρις Τζόνσον κυκλοφορεί στην Κάρυστο μαζί με την προσωπική φρουρά του, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν δρακόντεια μέτρα εξαιτίας της άφιξης του απερχόμενου Βρετανού πρωθυπουργού.