Σε μία πρωτοφανής όσο και αήθη πρόκληση προέβησαν σήμερα οι Τούρκοι σε τέτοιο σημείο, ώστε να ξεπεράσουν ακόμα και τους αξεπέραστους σε τέτοιες προκλήσεις εαυτούς τους, πραγματοποιώντας διαδοχικές υπερπτήσεις μαχητικών τους αεροσκαφών την ώρα της περιφοράς της Εικόνας της Παναγίας στην Τήνο, όπου ήταν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και των Ενόπλων Δυνάμεων, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος!

Μια πρόκληση που πέραν του ηθικού της σκέλους, παραβιάζει κατάφωρα και το νομικό σκέλος, καθώς αντιβαίνει ρητώς στα υπογραφέντα και τυπικών ισχύοντα της συμφωνίας Παπούλια – Γιλμάζ, περί αποχής από προκλήσεις ανήμερα εθνικών ή μεγάλων θρησκευτικών εορτών αλλήλων.

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα από το ΓΕΕΘΑ, σήμερα, ανήμερα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ένα «ζεύγος» τουρκικών μαχητικών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση στις 11:05 πάνω από τη νήσο Κίναρο και στις 11:08 πάνω από τη νήσο Μαύρα Λέρου, πετώντας στα 27.000 πόδια.

Αντίστοιχα στις 11:19, δεύτερο «ζεύγος» τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Κανδελιούσα πετώντας στα 23.000 πόδια.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» (readiness) της ελληνικής αεραμύνης.