Την πρώτη και την τέταρτη θέση, μεταξύ 36 ομάδων, από 18 χώρες του ΝΑΤΟ και την Κύπρο, κατέλαβαν οι δυο ομάδες («ζεύγη») ελευθέρων σκοπευτών της Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), που συμμετείχαν στον διεθνή στρατιωτικό διαγωνισμό Ελεύθερων Σκοπευτών «European Best Sniper Team Competition 2022», που πραγματοποιήθηκε από 1-11 Αυγούστου στο Hohenfels της Γερμανίας, με τη δεύτερη θέση να καταλαμβάνει ομάδα από τη Λετονία και την τρίτη από την Ιταλία.

Για την πολύ σημαντική αυτή επιτυχία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter τα εξής: «European Best Sniper Team Competition 22. Η Ελλάδα 1η & 4η θέση από την ΔΕΠ #ΓΕΕΘΑ μεταξύ 36 ομάδων από 18 χώρες. Απρόσμενη επιτυχία για πολλούς, αναμενόμενη για όσους ξέρουν! Συνεχίστε έτσι Commandos, το μέλλον είναι δικό σας! Μας κάνετε υπερήφανους! "Εύγε-Bravo Zoulou"».

Επί του πεδίου, ο προαναφερθείς ετήσιος διαγωνισμός διεξήχθη στο «Μικτό Πολυεθνικό Κέντρο Ετοιμότητος» (Joint Multinational Readiness Center/JMRC) της 7ης Διοικήσεως Εκπαιδεύσεως του Αμερικανικού Στρατού (7th Army Training Command) και περιέλαβε τα εξής επί μέρους αντικείμενα:
--- Εκτελέσεως βολών με τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή κατά σταθερών και κινητών στόχων, ημέρα και νύχτα, σε γνωστές και άγνωστες αποστάσεις και σε συνδυασμό με σενάρια αυξημένης πολυπλοκότητος και δυσκολίας,

--- Εκτελέσεως βολών με πιστόλι από διαφορετικές θέσεις και υπό ρεαλιστικές συνθήκες.

--- Αθέατης προσεγγίσεως του στόχου και εκτελέσεως βολής άνευ εντοπισμού της θέσεως των Ελεύθερων Σκοπευτών από τον αντίπαλο.

--- Τοπογραφίας, προσανατολισμού και τηρήσεως κατευθύνσεως με πλήρη εξοπλισμό.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 36 ομάδες από τις εξής χώρες :Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Εσθονία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κροατία, Κυπριακή Δημοκρατία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία, Τσεχία και Φινλανδία.

Τονίζεται η πολύ μεγάλη σημασία και για πρώτη φορά συνεκπαίδευση στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ομάδων από την Τουρκία (ΝΑΤΟ) και Κύπρο (ΕΕ), γεγονός ιδιαιτέρως σημαντικό από πολλές απόψεις.

«Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των ομάδων Ελεύθερων Σκοπευτών, καθώς και η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων και της διαλειτουργικότητάς τους» τονίζεται από το ΓΕΕΘΑ και προστίθεται: «Η διακεκριμένη συμμετοχή της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ στον «European Best Sniper Team Competition 2022» συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε πολυεθνικό πλαίσιο, κατέδειξε το εξαιρετικά υψηλό επιχειρησιακό επίπεδό της και την ικανότητά της να ανταποκρίνεται σε αντικείμενα αυξημένης πολυπλοκότητας και προέβαλε την μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον καθώς και την ισχυρή αποτρεπτική τους ικανότητα».