Ο π. Νικηφόρος Κοντογιάννης έχει συνδεθεί άμεσα με την πιο hi tech εκκλησία της χώρας, τον Ιερό Ναό Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λάρισας, που χάρη και στην πρωτοβουλία των νέων του ναού αξιοποιεί και ενσωματώνει την εξέλιξη της τεχνολογίας για να φέρει τους πιστούς, κάθε νέα και νέο και όχι μόνο, όλο και πιο κοντά της.

Πρωτοποριακές ιδέες με videowall για την προβολή της Θείας Λειτουργίας, φωτοκύτταρο το οποίο μετρά τους πιστούς, κοινωνικά δίκτυα, ιστοσελίδα της εκκλησίας, αλλά και το ραδιοτηλεοπτικό κανάλι Galilea WebTV της ενορίας είναι μόνο μερικά από όσα κάνουν την εκκλησία αυτή να ξεχωρίζει με διαφορά.

Συγκεκριμένα, στο Galilea WebTV μπορεί να παρακολουθήσει ο πιστός όλες τις δραστηριότητες της εκκλησίας π.χ. παντοπωλείο, ιατρείο, κοπτική-ραπτική κ.ά., να δει το διαδικτυακό ημερολόγιο, βίντεο με ομιλίες, διηγήσεις, διαλέξεις, ακολουθίες, να ακούσει τα podcasts (Oρθόδοξος Θείος Λόγος), βυζαντινούς ύμνους του π. Νικηφόρου κ.ά., το ραδιόφωνο, να ενημερωθεί για τη βιβλιοθήκη με πληθώρα περιεχομένου αλλά και τη μαγειρική Γαλιλαίας.

Αξιοσημείωτη είναι η δυνατότητα «Άναψε κεράκι», η ανοιχτή γραμμή με τον πνευματικό, όπου οι ερωτήσεις με σειρά προτεραιότητας απαντώνται στο τέλος της κάθε ομιλίας του πατρός Νικηφόρου, αλλά και ο διαδικτυακός προγραμματισμός των πιστών για διά ζώσης συνάντηση με τον πνευματικό. Η φράση που συνοδεύει τον πατέρα σε κάθε στιγμή της ζωής του είναι «Η πίστη μας να μην είναι θεωρητική αλλά πρακτική, που θα εκφράζεται μέσα από την αγάπη μας προς τον άλλον».


Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 12 Αυγούστου 2022