Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από τη νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αυτήν τη φορά από τον Βόλο.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η 26χρονη, η οποία κατήγγειλε τον σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία και στη συνέχεια τον είδε να αφήνεται ελεύθερος υπό όρους με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρίας Συρεγγέλα, βρίσκεται σε ασφαλή χώρο.

Ειδικότερα, η κ. Συρεγγέλα ενημερώθηκε για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και επικοινώνησε με τη γυναίκα στον Βόλο, δίνοντάς της όλες τις πληροφορίες για τις δομές που υπάρχουν και μπορούν να την στηρίξουν, ενώ παράλληλα φρόντισε για την άμεση απομάκρυνσή της έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ίδιας και του παιδιού της.

Μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2022, 241 γυναίκες θύματα βίας έχουν κατευθυνθεί σε δομές φιλοξενίας.

Η νεαρή μητέρα αποκάλυψε, σύμφωνα με το gegonota.news, στο δικαστήριο, το δράμα που ζει εδώ και 8 χρόνια, με αλλεπάλληλους ξυλοδαρμούς από τον σύντροφό της.

Η ίδια μάλιστα παρουσίασε φωτογραφικό υλικό από προηγούμενο ξυλοδαρμό που επιβεβαιώνει τα όσα λέει.

Σύμφωνα με την 26χρονη, υπάρχει και ιατροδικαστική έκθεση από το νοσοκομείο Βόλου, η οποία θα υποβληθεί σε νέο δικαστήριο το οποίο εκκρεμεί σε βάρος του 36χρονου και θα εκδικαστεί στις 26 Σεπτεμβρίου.

Η 26χρονη παραστάθηκε στο δικαστήριο χωρίς συνήγορο, καθώς δεν είχε χρήματα, ούτε γνώριζε ότι έχει το δικαίωμα να ζητήσει τη δωρεάν παράσταση δικηγόρου.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του δεν παραδέχθηκε ότι της επιτέθηκε με κατσαβίδι, αλλά υποστήριξε ότι είναι εργαλείο της δουλειάς του και το είχε στα χέρια του, για να επισκευάσει κάποια βλάβη στο σπίτι. Τα δε χτυπήματα και ο τραυματισμός της 26χρονης «προήλθαν, αφότου της πέταξε ένα μπουκάλι, γλίστρησε και έπεσε», όπως ισχυρίστηκε.

Ο συνήγορος του 36χρονου, Γιώργος Βελισιώτης, σε δήλωσή του ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για συνηθισμένο καβγά ανάμεσα σε ζευγάρια και ότι δεν την απείλησε με κατσαβίδι. Ακόμη, είπε πως από τη στιγμή που ενημερώθηκε η αστυνομία, ο πελάτης του δεν έφυγε από το σπίτι και δέχθηκε τον έλεγχο και τη σύλληψη.