Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε νωρίτερα στα Σύβοτα όταν και 62χρονη γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα σε ατύχημα που είχε με θαλάσσιο αλεξίπτωτο.

To τραγικό περιστατικό που έχει σοκάρει το πανελλήνιο εκτυλίχθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, όταν το μπουρίνι που ξέσπασε στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα να κοπεί ο ιμάντας που κρατούσε την γυναίκα με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να χάσει τη ζωή της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έσπασε ο ιμάντας που κρατούσε με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό στην περιοχή ανάμεσα σε Σύβοτα και νότια Κέρκυρα.

Αναλυτικότερα, σήμερα το μεσημέρι εκμισθωτής θαλάσσιων μέσων αναψυχής που δραστηριοποιείται στην περιοχή διενεργούσε θαλάσσιο αλεξίπτωτο με την γυναίκα όταν και ξεκίνησε ένα έντονο μπουρίνι.

«Έκανα ότι μπορούσα για να την σώσω»

Ο εκμισθωτής ξεκίνησε να τραβάει την γυναίκα με το σκοινί προς το σκάφος και περίπου σε απόσταση 100 μέτρων πριν φτάσει στο σκάφος η γυναίκα αποκόπηκε για άγνωστο λόγο από το σχοινί έλξης και βρέθηκε στη θάλασσα.

Η γυναίκα περισυνελέγη από ιδιωτικό σκάφος το οποίο την μετέφερε στην ξηρά αλλά δυστυχώς είχε πεθάνει. Ο 34χρονος χειριστής του σκάφους συνελήφθη και προανάκριση θα διενεργηθεί από το πρώτο λιμενικό τμήμα στα Σύβοτα που ανήκει στο λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας.

Φανερά σοκαρισμένος δήλωσε στο iefimerida: «Είμαι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Έκανα ότι μπορούσα για να την σώσω. Η θάλασσα ήταν λάδι και ο καιρός καλός. Μέσα σε ένα λεπτό ήρθε ένα φοβερό μπουρίνι και χάθηκε ο έλεγχος. Είμαι σοκαρισμένος. Οι στιγμές αυτές είναι πολύ δύσκολες για εμένα. Ή γυναίκα ήταν Ελληνίδα και είχε έρθει για να διασκεδάσει».

Aμέσως μετά την τραγωδία, ιδιωτικό σκάφος έσπευσε για τη διάσωσή της, ωστόσο η γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της πόλης, όπου δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Θανάσιμος τραυματισμός ημεδαπής μετά από χρήση θαλάσσιου μέσου αναψυχής (αλεξίπτωτου) και πτώση της στη θαλ. περ. μεταξύ Συβoτων Θεσπρωτίας και νότιας Κέρκυρας. Η ανωτέρω μεταφέρεται χωρίς τις αισθήσεις της στα Σύβοτα».