O Ιωάννης Στρατάκης, κορυφαίος βιολιστής και µέλος της Εθνικής Συµφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, ήταν αναµφίβολα το πρόσωπο της εβδοµάδας που πέρασε, αφού η φωτογραφία του µε τη βερµούδα και τις σαγιονάρες κατά την είσοδό του στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου έγινε viral.

Ο ίδιος εξηγεί στο «Secret» τι ακριβώς συνέβη και αποκαλύπτει τις απειλές που δέχτηκε στα social media.

«Πρωτοείδα τι γίνεται τη ∆ευτέρα το πρωί. Κοιτώντας το e-mail µου, είδα στο Τwitter τη φωτογραφία µου να επαναλαµβάνεται µε κάθε είδους σχόλια. Όσο κι αν ήταν διασκεδαστικό, κάποια στιγµή άρχισε να µε τροµάζουν ο αριθµός και η ποιότητα των σχολίων.

∆ύο άτοµα µε απειλούσαν ξεκάθαρα ότι θα µε δείρουν. Συνήθως αντιδρώ στα σχόλια, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν αντέδρασα. Φοβήθηκα και µπήκα σε σκέψεις», τονίζει ο βιρτουόζος βιολιστής.

O κ. Στρατάκης, µάλιστα, δεν διστάζει να πει ότι µετάνιωσε για τις ενδυµατολογικές του επιλογές. Συγκεκριµένα, σηµείωσε χαρακτηριστικά: «Μετάνιωσα για την εµφάνιση αυτή όταν µπήκαν οι τσολιάδες της Προεδρικής Φρουράς. Οταν βλέπεις τα παλληκάρια και έχουν λιώσει από τη ζέστη και είναι, παρ’ όλα αυτά, ακίνητοι, νιώθεις ότι αυτή η εµφάνιση ήταν αταίριαστη µπροστά τους».


«ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΝΕΡΟ»

Παράλληλα, ο Ιωάννης Στρατάκης εξηγεί για ποιον λόγο εµφανίστηκε έτσι και δεν φόρεσε από την αρχή το κοστούµι του: «Εµείς είχαµε επίσηµη πρόβα στις 6 και εγώ έφτασα γύρω στις 5.30. Όταν τελειώσαµε την πρόβα, δεν υπήρχε νερό να πιούµε και περιµέναµε αφού κάποιος παρήγγειλε.

Αυτός που έφερε το νερό το πήγε στην άλλη άκρη του χώρου και έπρεπε, για να πάµε να το πάρουµε, να διασχίσουµε τον κήπο. Αυτήν τη στιγµή τραβήχτηκε η φωτογραφία. Ο κόσµος δεν είχε έρθει ακόµα, εκτός από κάποια άτοµα µε κινητικά προβλήµατα σε καροτσάκια. Τους έφεραν νωρίς, για να αποφύγουν τον συνωστισµό. Στη φωτογραφία είµαι εγώ µε έναν συνάδελφο και δύο άλλες συνεργάτιδες µε τα βιολιά την ώρα που πάω να πάρω το νερό.

Είχε πολλή ζέστη και, αν φορούσα τα ρούχα τόσες ώρες πριν, δεν θα µπορούσα να παίξω άνετα». Επίσης, αποκάλυψε την πιο δύσκολη στιγµή της ζωής του. «Ηταν όταν, πριν από δύο χρόνια, πέθανε ο πατέρας µου. Πήγαµε τη µια µέρα στο νοσοκοµείο και την άλλη πέθανε», είπε ο ταλαντούχος µουσικός.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 4/08/2022