Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
patra
Ελλάδα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αισθάνεται αδικημένη - «Αφιέρωσε όλη της τη ζωή στα τρία της παιδιά»

Επίσημα κατηγορούμενη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Ποινική δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση , σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συρροή, ασκήθηκε τη Δευτέρα στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας το 2019 και της 6 μηνών Ίριδας το 2021. 

Η ποινικη δίωξη ασκήθηκε από τους εισαγγελείς Αντώνη Ελευθεριάνο και Απόστολο Ανδρέου οι οποίοι, αφού μελέτησαν το πόρισμα των ιατροδικαστών και τις καταθέσεις μαρτύρων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, αλλά και τις έγγραφες εξηγήσεις που έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, κατέληξαν ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου εκτός από το θάνατο της Τζωρτζίνας, ευθύνεται και για την αφαίρεση της ζωής των δύο άλλων παιδιών της.

Αισθάνεται ότι αδικείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με τον δικηγόρο της

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίκου, Οθων Παπαδόπουλος, η δίωξη ήταν αναμενόμενη ως συνέχεια του πορίσματος των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα που κάνει αναφορά στο ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας για τους θανάτους και των δύο μικρότερων παιδιών.

Τόνισε ακόμα, ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου «αισθάνεται ότι αδικείται σε σχέση με τις αποδιδόμενες στην ίδια κατηγορίες και αισθάνεται ότι αδικείται και σε σχέση με την εικόνα της όπως βγαίνει από τα ΜΜΕ, επικαλούμενη ότι αφιέρωσε όλη της τη ζωή στα τρία της παιδιά… Ότι υπέστη το πλήγμα της απώλειας των παιδιών αυτών και τώρα, ως επίλογο όλης αυτή της ιστορίας, έρχεται στη θέση της κατηγορουμένης…».

Για την γραμμή υπεράσπισης

«Πρόκειται για μία δικογραφία η οποία έχει αλληλοσυγκρουόμενα στοιχεία. Έχει από τη μία τις καταθέσεις των γιατρών… Όλοι έχουν καταθέσει ενόρκως ότι προθανατίως δεν υπήρχαν σημάδια στα πρόσωπα των παιδιών. Αυτό που θα ζητήσουμε είναι να ληφθούν υπόψη οι καταθέσεις.

Το συγκεκριμένο πόρισμα των κυρίων Καρακούκη και Καλόγρηα, ξεκινάει από την αφετηρία της εύρεσης σημαδιών στα πρόσωπα των παιδιών. Αυτά τα σημάδια διαψεύδονται από τους γιατρούς» είπε ο κύριος Παπαδόπουλος.

Λέων: Το πόρισμα των ιατροδικαστών δε μπορεί να καταρριφθεί

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, τόνιζε ότι «για εμάς τους ιατροδικαστές, το στοιχείο το κυρίως ήταν η πραγματογνωμοσύνη των συναδέλφων Καρακούκη και Καλόγρηα, που ήταν πραγματογνωμοσύνη πρότυπο, ένα επιστημονικό πόνημα αναμφισβήτητο… Οδήγησε σε μία αιτία θανάτου που δε μπορεί να καταρριφθεί. Για εμάς τους ιατροδικαστές οι διώξεις που ήρθαν είναι πλήρως συμβατές με τα ευρήματα τα ιατροδικαστικά».