Σύμφωνα με τη νεκροψία-νεκροτομή, που έγινε στον Πειραιά, ο θάνατός του 23χρονου φοιτητή, που έχασε αιφνιδίως τη ζωή του κατά τις διακοπές του στη Σίφνο οφείλεται σε καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια.

Συγκεκριμένα, ο ιατροδικαστής και προϊστάμενος τη ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, μίλησε στον ιστότοπο του newsit.gr για τα συμπεράσματα της νεκροψίας – νεκροτομής του φοιτητή λέγοντας πως ο άτυχος Θανάσης υπέστη καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια, ισχαιμία του μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα.

Όπως είπε βρισκόμαστε εν αναμονή των εργαστηριακών και τοξικολογικών εξετάσεων, καθώς φαίνεται να είχε περάσει κοροναϊό: «Αν ήταν θετικός δεν μπορώ να το ελέγξω εγώ. Θα το δούμε στις εξετάσεις που θα βγουν» σημείωσε ο κ. Μπογιόκας.

Ο ιατροδικαστής τόνισε πως ο κοροναϊός δίνει παρενέργειες και στην καρδιά και στο αναπνευστικό σύστημα: «Η covid δίνει παρενέργειες στην καρδιά και στο αναπνευστικό σύστημα αλλά δεν μπορούμε να το ξέρουμε τώρα με λεπτομέρεια. Μπορεί να είναι και από άλλες αιτίες. Οι ακριβείς συνθήκες και αίτια από τα οποία προέκυψε ο θάνατος θα βγουν από τις εργαστηριακές εξετάσεις».

Υπενθυμίζεται πως η κηδεία του άτυχου 23χρονου, Θανάση Ζέρβα θα γίνει στις 6 το απόγευμα σήμερα (Πέμπτη, 28 Ιουλίου) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πλατείας Ελευθερίας στη Λαμία.