Με όλες τις προβλεπόμενες τιμές Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΑ πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΑ, πρώην Βουλευτού Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ και επί σειρά ετών διατελέσαντα Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης Πτέραρχου (Ι) ε.α. Δημήτριου Αποστολάκη, παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά και του σημερινού Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ως εκπρόσωπος και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Η εξόδιος ακολουθία του Δ.Αποστολάκη τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο και στον εκλιπόντα αποδόθηκαν τιμές επίτιμου Αρχηγού ΓΕΑ, ενώ η τελετή πραγματοποιήθηκε δημοσία δαπάνη, με μέριμνα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκτός των προαναφερθέντων, στην τελετή, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος B΄, παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Βασίλειος Κεγκέρογλου, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ανώτατοι και ανώτεροι εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

lkmlkklm

Να προσθέσουμε ότι ο Πτέραρχος Αποστολάκης, τόσο ως αξιωματικός, όσο και στη συνέχεια ως πολιτικός και ΥΦΕΘΑ, ήταν ένας ΚΥΡΙΟΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία, χωρίς πολιτικό φανατισμό ή διάθεση «προσωπικής πολιτικής» σε μία πολιτική περίοδο που κάτι τέτοιο δεν ήταν πάντα εφικτό. Ο Πτέραρχος Αποστολάκης, χαμηλών τόνων, ήταν ΚΥΡΙΟΣ και πάντα «έτεινε ευήκοον ους», προς πάσα κατεύθυνση!

kllkmlk

Μάλιστα στη διάρκεια της μακρόχρονης αεροπορικής του σταδιοδρομίας, που τον οδήγησε στην κορφή της ιεραρχίας της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Πτέραρχος Αποστολάκης σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις κινδύνεψε σοβαρά η ζωή του, όταν επιβαίνοντας ως πιλότος σε αεροσκάφη F-84F αναγκάστηκε να τα εγκαταλείψει κάνοντας χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων τους, τη μία δε φορά εξ αυτών, πάνω από θάλασσα, όπου χρειάστηκε να κολυμπήσει πολλές ώρες μέχρι να διασωθεί.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της πατρώας Κρητικής γης, που από σήμερα τον έχει δεχθεί στα σπλάχνα της!