Μιλώντας με χιουμοριστική διάθεση και θέλοντας κάποιος να περιγράψει το εύρος των συνομιλητών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου θα μπορούσε να το περιγράψει πλήρως με τις λέξεις «από την Ισπανία στην…Αυστραλία». Ο λόγος (σχετικώς) απλός.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν σήμερα ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον απερχόμενο Ακόλουθο Αμύνης (ΑΚΑΜ) της Ισπανίας στην Ελλάδα Πλοίαρχο Juan Antonio Escrigas Rodriguez και τον αντικαταστάτη του Πλοίαρχο Federico Antonio Garcia Castro. Κατά την συνάντηση, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη τον απερχόμενο πλέον ΑΚΑΜ για την συνολική δραστηριότητα που αυτός ανέπτυξε κατά την διάρκεια της θητείας του στη χώρα μας, όπως και για την προσφορά του στη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, ενώ στον παραλαμβάνοντα ΑΚΑΜ ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Χθες εξάλλου ο Στρατηγός Κ.Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Πρόεδρο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας Αντώνη Τσουρδαλάκη. Στη διάρκεια της συναντήσεως των δύο ανδρών, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τον συνεχάρη για το έργο και τις ιδιαίτερα σημαντικές δραστηριότητες της Ομοσπονδίας, μεταξύ των οποίων και οι εκδηλώσεις μνήμης της επετείου της Μάχης της Κρήτης που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Αυστραλία, στις οποίες συμμετέχει αντιπροσωπεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον εκάστοτε Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ. Επίσης αναφέρθηκαν στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδος και Αυστραλίας, καθώς και στην αξία και στον ρόλο του ομογενειακού Ελληνισμού.