Αλλάζει για λίγο το σκηνικό του καιρού την Πέμπτη σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, με τα μπουρίνια να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Ειδικότερα, μετά το κύμα καύσωνα, αύριο αναμένεται ένα μικρό διάλειμμα, το οποίο θα προκαλέσει έντονα, κατά διαστήματα, καιρικά φαινόμενα.

Οι μετεωρολόγοι εφιστούν την προσοχή όλων στην κεραυνική δραστηριότητα που θα προκληθεί και είναι επικίνδυνη για την πρόκληση πυρκαγιάς.

Ενδεικτικό είναι ότι χθες ο μετεωρολόγος του ALPHA, βγήκε ζωντανά από την Καισαριανή δείχνοντας ένα τεράστιο όγκο από ξερόκλαδα που βρίσκονταν παρατημένα στον δρόμο εν μέσω καύσωνα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ακόμα και εάν βρέξει λίγο, η έντονη κεραυνική δραστηριότητα είναι ικανή να προκαλέσει πυρκαγιές σε περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Όσον αφορά στην υπόλοιπη χώρα το σκηνικό δεν θα αλλάξει σημαντικά, με τον υδράργυρο να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου.


Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη

Στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, πιθανώς πρόσκαιρα, να είναι κατά τόπους έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου προβλέπεται να φτάσει μέχρι τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς και τοπικά σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.