Δεν το χωράει ανθρώπου νους αλλά δυστυχώς πρόκειται για αληθινό περιστατικό που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη και αφορά την άσκηση βίας από πλευράς αστυνομικού εις βάρος ενός πολίτη, επειδή ο πρώτος θεώρησε ότι όπως στεκόταν μπροστά του ο πολίτης, του έκοβε τον... αέρα.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου, όπου ο 30χρονος στάθηκε μπροστά από το αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου για να χαιρετήσει ένα φίλο του, και εκεί βρισκόταν ένα περιπολικό. Ο οδηγός του περιπολικού φώναξε τότε στον 30χρονο να φύγει γιατί, όπως είπε, «του έκοβε τον αέρα».

Ο αστυνομικός βγήκε από το περιπολικό και οδήγησε τον 30χρονο μέσα στο αστυνομικό τμήμα, όπου εκεί ξεκίνησε να του φωνάζει και να τον ρωτάει με έντονο ύφος, γιατί δεν έφευγε από το σημείο και του έκοβε τον αέρα.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο 30χρονος τραυματίστηκε στον ώμο, ενώ το περιστατικό έληξε με την ταυτοποίηση του πολίτη από τον αστυνομικό.

Η περιγραφή του καταγγέλλοντα

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή του περιστατικού από τον καταγγέλλοντα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»

«Αισθάνθηκα ότι με τραμπούκιζε ο αστυνομικός, με τράβηξε από τον ώμο και με έβαλε μέσα στο αστυνομικό τμήμα και μου μίλαγε με έντονο ύφος. Έχω κάνει αίτημα στην αστυνομία για να μάθω τον υπηρεσιακό αριθμό του αστυνομικού και να προχωρήσω την μήνυση».

Να σημειωθεί ότι από την πλευρά της αστυνομίας δεν υπάρχει ακόμα επίσημη τοποθέτηση επί του περιστατικού.

Δείτε το σχετικό βίντεο