Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας δεν έπαυσαν μήτε λεπτό οι τιτάνιες προσπαθείς των πυροσβεστικών δυνάμεων ώστε να θέσουν υπό έλεγχο την πύρινη λαίλαπα που έχει ξεσπάσει στον νομό Ηλείας, η οποία ξεκίνησε χθες από το χωριό Κρέστενα.

Αν και οι άνεμοι κόπασαν, έχουν μείνει διάσπαρτες εστίες, που καίνε σε μια δύσβατη χαράδρα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Χρήστος Στρατουλάκος, η εικόνα είναι καλύτερη σε σχέση με χθες.
Με το πρώτο φως της ημέρας στην κατάσβεση θα συμβάλουν και εναέρια μέσα, με την ελπίδα να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς.
Οι εστίες βρίσκονται γύρω από τα χωριά Σμέρνα, Γρύλλο και Σκιλλουντία, τα οποία δεν απειλούνται.

Σύμφωνα με τις έως τώρα αναφορές, χθες, Κυριακή, υπέστησαν ζημιές κάποια σπίτια, ενώ κάηκαν πολλές αυλές.
Στο Κέντρο Υγείας Κρεστένων μεταφέρθηκαν δύο άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής κοντά στον παλιό δρόμο Μακρισίων - Κρεστένων, ενώ εστάλη και μήνυμα του 112 για προληπτική εκκένωση του Γρύλλου.
Εκκενώθηκε, επίσης, η κατασκήνωση της Φρίξας και τα παιδιά που φιλοξενούνταν εκεί μεταφέρθηκαν στην κοινότητα Καλυβάκια.

Για «εγκληματική ενέργεια» μίλησε χθες ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος.
«Και οι τρεις φωτιές που είχαμε είναι εγκληματική ενέργεια. Ήθελαν να μας τραβήξουν στα ορεινά για να κάνουν τη δουλειά τους όπως την έκαναν σήμερα. Είναι πάνω από τέσσερις διαφορετικές εστίες. Θα εξακριβώσουμε ακριβώς τι συμβαίνει. Ευτυχώς η κινητοποίηση της πυροσβεστικής και όλων των φορέων που εμπλέκονται στη φωτιά ήταν άμεση και αποφύγαμε τα χειρότερα. Τουλάχιστον η εικόνα που έχω αυτή τη στιγμή εγώ δεν είναι εικόνα καταστροφής κάποιου σπιτιού», τόνισε.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι η φωτιά απειλεί δύο χωριά και η κατεύθυνση του ανέμου θα δείξει αν θα περιοριστεί σε αυτά ή θα επεκταθεί και σε άλλα.
«Τα χωριά είναι ο Γρύλλος και η Βρίνα, αλλά εάν φύγει λίγο αριστερά θα έχουμε και κίνδυνο στη Σκιλλουντία. Και αν υπερπηδήσει τα χωριά αυτά μετά ακολουθεί του Γκρέκα. Θα δούμε την πορεία της. Γύρισα περιμετρικά τους οικισμούς που κινδύνεψαν πολύ και δεν είδα σπίτι καμένο», ανέφερε.

Πολύ υψηλός, κατηγορίας 4, προβλέπεται για σήμερα (Δευτέρα) ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Αττικής καθώς και σε Εύβοια και Βοιωτία.