Tις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι των περιοχών της Αττικής, που επλήγησαν από την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε στην Πεντέλη την Τρίτη, και κατέκαψε εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων. 

Την ίδια ώρα οι Αρχές διερευνούν τα αίτια της μεγάλης φωτιάς. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε την Πέμπτη ότι: «Η ώρα που ξέσπασε η φωτιά και ο τόπος από όπου ξεκίνησε, δημιουργούν πολύ σοβαρά ερωτήματα».

Την ίδια ώρα το skai.gr φέρνει στο φως μια νέα καταγγελία για εμπρησμό στην περιοχή της Παλλήνης. Σύμφωνα με καταγγελία γυναίκας στις αστυνομικές αρχές, ξημερώματα Τετάρτης και ενώ η πυρκαγιά κινούνταν ανεξέλεγκτη καίγοντας τα πάντα στο πέρασμα της, άνδρας επιχείρησε να βάλει φωτιά δημιουργώντας έτσι ένα ακόμη μέτωπο, σε δασική έκταση επί της Αγίου Δημητρίου στα σύνορα Παλλήνης - Σπάτων.

Σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα, περίοικοι στις 05.55 τα ξημερώματα είδαν άντρα να κινείται με το όχημα του στην Αγίου Δημητρίου και να μπαίνει μέσα στα δέντρα. «Φανταστήκαμε ότι θα πήγαινε για την ανάγκη του αφού κρύφτηκε πίσω από ένα δέντρο που ήταν σχετικά κοντά στον δρόμο. Μόλις απομακρύνθηκε φάνηκε τελικά ο λόγος. Πήρε φωτιά το σημείο. Ήταν εμπρηστής. Έβαλε φωτιά», αναφέρει το skai.gr.

Οι κάτοικοι σοκαρισμένοι από αυτό που συνέβαινε μπροστά στα μάτια τους άρχισαν να του φωνάζουν ενώ αυτός μόλις πήρε φωτιά το σημείο και καταλαβαίνοντας ότι έχει γίνει αντιληπτός, μπήκε στο αυτοκίνητο του και εξαφανίστηκε, αναφέρει το skai.gr.

Ευτυχώς στο σημείο βρίσκονταν καταστήματα και με πυροσβεστήρες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά πριν αυτή εξαπλωθεί και δημιουργήσει νέο πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο σημείο κλήθηκε αμέσως η αστυνομία η οποία πήρε καταθέσεις ενώ ερευνά το περιστατικό προκειμένου να ταυτοποιήσει το συγκεκριμένο άτομο μέσω του οχήματος του καθώς σύμφωνα με αστυνομικές πηγές κάτοικος της περιοχής έδωσε στοιχεία για την εμφάνιση του άντρα αλλά και του ΙΧ που μπορούν να φανούν χρήσιμα. «Θα καιγόμασταν όλοι ζωντανοί. Ευτυχώς το είδαμε εγκαίρως και την σβήσαμε» κατέθεσε η αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές, που επικαλείται το skai.gr, το σημείο που επιχείρησε ο άγνωστος να βάλει φωτιά ήταν κομβικό καθώς η Αγίου Δημητρίου ήταν από τους ελάχιστους δρόμους που παρέμεναν ανοιχτοί και αποτελούσε ασφαλή δίοδο για σημεία συγκέντρωσης των κατοίκων.

Βίντεο - ντοκουμέντο που «μαρτυρά» εμπρησμό στα «χέρια» των Αρχών

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο Alpha έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο ντοκουμέντο, όπου τα ξημερώματα Τετάρτης στη Χριστούπολη Σπάτων, δίπλα στο Πανόραμα Παλλήνης, τη στιγμή που στη γύρω περιοχή καίγονται σπίτια και οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ένας μαυροντυμένος άνδρας με γρήγορες κινήσεις περνά το δρόμο, σκύβει και διακρίνεται να κρύβεται πίσω από ένα δέντρο και στη συνέχεια να φεύγει βιαστικά.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον Alpha, ξεσπά φωτιά, με τον ίδιο να μην έχει αντιληφθεί ότι οι γείτονες τον παρακολουθούν.

Η καταγγελία

«Σταμάτησε το αυτοκίνητό του. Κατέβηκε κι άνοιξε το πορτ μπαγκάζ. Μου κίνησε την περιέργεια. Ήμασταν ξύπνιοι, η φωτιά έκαιγε από πάνω, είχε φτάσει στο Πανόραμα. Τον βλέπω να περνάει απέναντι. Για μια στιγμή τον χάνω, μετά τον βλέπω να φεύγει και σε λίγα δευτερόλεπτα ξεσπούν φλόγες» καταγγέλλει γείτονας.

«Με παραξένεψε που οι κινήσεις του έδειχναν να ψάχνει κάτι στο δέντρο» αναφέρει άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Δείτε το βίντεο