Επίθεση από αγνώστους με πέτρες δέχτηκε ο σταθμός των πυρόπληκτων ζώων στο Γαλάτσι, στον οποίο βρήκαν καταφύγιο δεκάδες ζώα που κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και να ξεφύγουν από την ολέθρια πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πεντέλη, το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με καταγγελίες εθελοντών, η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά το βράδυ, όταν ο χώρος της γραμματείας άρχισε να δέχεται πέτρες από το σημείο που βρίσκεται ψηλά στο λατομείο.

Περίπου 15 άτομα βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο, τα οποία κινδύνευσαν να τραυματιστούν από την επίθεση.

Οι εθελοντές κάλεσαν άμεσα την αστυνομία, ενώ μία ομάδα άρχισε να ελέγχει τον χώρο που βρίσκεται ψηλά στο βουνό, ο οποίος έχει τρεις εισόδους.

Η ομάδα φαίνεται πως κατάφερε να εντοπίσει δύο άτομα, τα οποία όμως έγιναν «καπνός» και εξαφανίστηκαν με το μηχανάκι τους από την περιοχή.

Ωστόσο, οι επιθέσεις συνεχίστηκαν και η αστυνομία ξαναέκανε την εμφάνισή της, ενώ μία ομάδα ΔΙΑΣ έφτασε στις 5:00 και άρχισε να ελέγχει το σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πεντέλη και εξαπλώθηκε γρήγορα στις γύρω περιοχές, τα πυρόπληκτα ζώα μεταφέρθηκαν στον σταθμό στο Γαλάτσι, καθώς ο σταθμός της Παλλήνης εκκενώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης.