Το πύρινο μέτωπο στην Πεντέλη ήταν μεγάλο και έφτασε έξω και από το σπίτι της Ολυμπιονίκη Κατερίνας Στεφανίδη.

Ωστόσο, εκτός από την αγωνία της Ολυμπιονίκη και των γονιών της, ξέσπασε και μία κόντρα της οικογένειας με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, η οποία φαίνεται πως έχει και κομματικό υπόβαθρο.

Αρχικά, η μητέρα της χρυσής Ολυμπιονίκη, το πρωί της Τετάρτης έκανε μία σειρά από δραματικές αναρτήσεις, στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «καιγόμαστε», κάνοντας γνωστό πως έβλεπε από την τηλεόραση το σπίτι της να τυλίγεται από τις φλόγες.

Λίγες ώρες αργότερα, η μητέρα της Κατερίνας Στεφανίδη, Ζωή Βαρέλη, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική, είπε πως βρίσκονται σε σοκ, ενώ το σπίτι τους τελικά σώθηκε.

Από την άλλη, ο πατέρας της πρωταθλήτριας του στίβου κατηγόρησε ευθέως τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, καταλογίζοντάς του ευθύνες για τη διαχείριση της πυρκαγιάς.

«Θέλω να πω συγχαρητήρια στον κύριο Πατούλη, γιατί είναι ένας άχρηστος Περιφερειάρχης, επώνυμα το λέω. Πρέπει να παραιτηθεί αυτή την στιγμή, αν θέλει να λέγεται άνθρωπος που έχει πάνω του λίγη τσίπα. Ήξερε μόνο να κατηγορεί στις άλλες κυβερνήσεις, την προηγούμενη Περιφερειάρχισσα. Και τώρα είναι ανύπαρκτος. Το μόνο που έκανε είναι να βγάζει φωτογραφίες», δήλωσε ο κ. Στεφανίδης, μιλώντας στον Alpha.

Από την πλευρά της, η αθλήτρια έγραψε πιο ψύχραιμα στο Twitter: «Πήγα για ύπνο, αφού μίλησα με τους γονείς μου και μου είπαν ότι η φωτιά ήταν μακριά. Ξύπνησα με εκατοντάδες κλήσεις και μηνύματα. Το σπίτι το έσωσε ο μπαμπάς μου. Εύχομαι ο εφιάλτης αυτός να τελειώσει σύντομα για όλους τους συνανθρώπους μας που είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται».


Η απάντηση Πατούλη στον πατέρα της Κατερίνας Στεφανίδη

Ο Περιφερειάρχης Αττικής δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα είπε εναντίον του ο Γιώργος Στεφανίδης.

O κ. Πατούλης εξέφρασε τη λύπη του για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο πατέρας της Ολυμπιονίκη, θεωρώντας ότι έβγαλε τοξικό και μηδενιστικό μίσος, λόγω της «οικογενειακής τους ενασχόλησης με την παράταξη της Ρένας Δούρου».

Αναλυτικά ο Γιώργος Πατούλης ανέφερε:
«Είναι πολύ λυπηρό, ο πατέρας της Κατερίνας Στεφανίδη, Χρυσή Ολυμπιονίκη με τα Εθνικά χρώματα, να με κατηγορεί και να με στοχοποιεί ως υπαίτιο για την πυρκαγιά στην Παλλήνη.

Το τοξικό του μίσος και η αναφορά του πάνω από 5 φορές στο όνομα μου, ως άχρηστο και ανίκανο, είναι στοιχείο που τον χαρακτηρίζει.

Προφανώς η οικογενειακή τους ενασχόληση με την παράταξη της κα. Δούρου, και το μηδενιστικό του μίσος τον τυφλώνει. Η σύζυγος του κα Ζωη Βαρέλη – Στεφανιδη είναι Περιφερειακή Σύμβουλος με την κα. Δούρου και υποψήφια Βουλευτης με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττικη.

Η Περιφέρεια Αττικής δεν είναι Πυροσβεστική. Οι Περιφέρειες συνεπικουρούν στο έργο κατάσβεσης εφόσον τους ζητηθεί και αποτελούν έναν κρίκο από τη μεγάλη αλυσίδα που συντονίζει το Υπ. Πολιτικής Προστασίας.

Κύριε Στεφανίδη, η κόρη σας τιμάει τα Ελληνικά χρώματα ενώνοντας τους Έλληνες. Μην εκμεταλλεύεστε τη φήμη της για να πείτε τα ανυπόστατα ψέματα σας και να τους διασπάτε. Καλό θα ήταν και εσείς όπως όλοι στις δύσκολες στιγμές να είμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη και να βοηθάμε με όποιον τρόπο μπορούμε, όχι να εκμεταλλευόμαστε ως πολιτικά εξαπτέρυγα» κρίσιμες στιγμές για τις ζωές και τις περιουσίες των συνανθρώπων μας συγκυριακά και ανεύθυνα».