Νέα πύρινα μέτωπα έχουν εμφανιστεί στην Αττική, την ώρα που η μεγάλη φωτιά που κατέκαψε την Πεντέλη από το απόγευμα της Τρίτης βρίσκεται σε ύφεση, και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή κάποιο ενεργό μέτωπο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση τα πύρινα μέτωπα έχουν τεθεί σε ύφεση. Ειδικότερα, η πυρκαγιά στη Λούτσα υπό έλεγχο, όπως και στη Σαλαμίνα, στα Μέγαρα επίσης σε υφεση, συνεχίζουν τα 2 ΕΠ και τα 2 Canadair μέχρι τελευταίο φως και το βράδυ θα δουλέψουν τα οχήματα και τα πεζοπόρα.

Παράλληλα, εκκένωση του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας αναβάλλεται προς το παρόν μετά τη σχετική εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ωστόσο ένα περιστατικό με έμφραγμα μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Μηνύματα για εκκένωση έλαβαν στα κινητά τους οι κάτοικοι, από την πολιτική προστασία.

«Αν βρίσκεστε στους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πρώτο μήνυμα ενώ στο δεύτερο αναφέρεται πως όσοι βρίσκονται στις Οδούς Αγίου Νικολάου και Αγίου Θεράποντος πρέπει να μετακινηθούν προς την Παραλία της Ακτής Καραισκάκη.

viber_image_112_salamis


salamina

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας άφησε υπόνοιες για εμπρησμό

O δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ εμφανίστηκε βέβαιος πως οι τρεις ταυτόχρονες πυρκαγιές δεν ήταν τυχαίο γεγονός και άφησε σαφείς υπόνοιες για εμπρησμό. «Αυτή την εικόνα έχω, τρία διαφορετικά μέτωπα, δίπλα στο κέντρο της πόλης, έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης για να μην έχουμε προβλήματα. Λίγες δεκάδες μέτρα είναι η φωτιά μακριά από τα σπίτια. Δεν έχουμε εικόνα ακόμα για καμένα σπίτια ή αυτοκίνητα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο στόχος είναι να εκκενωθεί η περιοχή εγκαίρως για την ασφάλεια του κόσμου. Δεν με προβληματίζει το τριπλό μέτωπο είμαι σίγουρος τι συμβαίνει. Είδαμε φωτιά το ένα μέτωπο και αμέσως απέναντι στον άλλο λόφο ξέσπασε η άλλη».


Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Η κυκλοφορία διακόπηκε επί της Λεωφόρου Φανερωμένης και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Σαλαμίνος έως το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Γαλαξιδίου. Επίσης, λίγο αργότερα διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Μαραθώνος.