Tα δικά τους βιώματα από το πύρινο μέτωπο της Πεντέλης, το οποίο συνεχίζει να κατακαίει και από τις δύο πλευρές της οδού Μαραθώνος, μοιράζονται μέσω των social media εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών φορέων αλλά και απλοί πολίτες. Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιάννος Λιβανός, πρόεδρος του Δ.Σ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, αναφέρθηκε στη διάσωση παιδιών και βρεφών που φιλοξενούντο στο «Αναρρωτήριο Πεντέλης», αλλά και για τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου ακόμα και ανήλικων εθελοντών.

Όπως έγραψε συγκεκριμένα: «Τα βρέφη και τα νήπια που φιλοξενούνται στο δημόσιο κέντρο βρεφών “Αναρρωτήριο Πεντέλης”, μεταφέρθηκαν έγκαιρα και με ασφάλεια εκτός του κτηριακού συγκροτήματος το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην εν εξελίξει πυρκαγιά στην περιοχή, χάρις στον επαγγελματισμό και τα γρήγορα αντανακλαστικά των εργαζομένων, καθώς και χάρις στις ενέργειες και το σχεδιασμό σε επίπεδο πρόληψης που είχαν προηγηθεί για την αντιμετώπιση ενός αντίστοιχου γεγονότος έκτακτης ανάγκης».

«Πριν η φορά του ανέμου στρέψει την πυρκαγιά προς το κέντρο βρεφών και αφού είχαν ετοιμαστεί τα παιδιά, μας δόθηκε ο χρόνος μαζί με τους/τις εργαζομένους/ες να θωρακίσουμε όσο περισσότερο μπορούσαμε το μεγάλο και ιστορικό αυτό δημόσιο κτηριακό συγκρότημα – αρχιτεκτονικό κόσμημα. Ελπίζω ότι παρόλο που η φωτιά έχει φτάσει πλέον πολύ κοντά και ο άνεμος είναι δυνατός, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που το έχουν περικυκλώσει, θα καταφέρουν να το προστατεύσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Συγκινητική η κινητοποίηση έφηβων εθελοντών οι οποίοι ήρθαν με τα ποδήλατά τους από όμορες περιοχές για να βοηθήσουν όπου χρειαστεί, ιδιαίτερα υποστηρικτική και ουσιαστική η πολυπληθής παρουσία της αστυνομίας, των εργαζομένων και των αντιδημάρχων του δήμου Πεντέλης όπως και το προσωπικό ενδιαφέρον του δημάρχου Βριλησσίων», υπογράμμισε ο ίδιος στην ανάρτησή του.

«Πολλά ευχαριστώ στο προσωπικό του κέντρου βρεφών και των “Παιδικών Χωριών SOS”, το οποίο με χαμόγελο, ψυχραιμία, ενσυναίσθηση και αποτελεσματικότητα διαχειρίστηκε την κρίση, όπως και στο προσωπικό του έτερου δημόσιου κέντρου βρεφών στο Ίλιον (Η Μητέρα) που κινητοποιήθηκε και συντονίστηκε γρήγορα και άρτια προκειμένου να υποδεχθεί με ασφάλεια, αγάπη και υψηλές παροχές τα 35 παιδιά που μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του», επισήμανε ο Γιάννης Λιβανός.

«Η υφυπουργός Εργασίας στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται το κέντρο, ήταν και σε αυτή την περίπτωση όπως και γενικά στο έργο και τις δυσκολίες μας, παρούσα, στηρίζοντας ουσιαστικά, προσφέροντας λύσεις, δίνοντας διεξόδους», πρόσθεσε.