Ο εθελοντής πυροσβέστης, Πέτρος Παπαδόπουλος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Secret» με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο για το πύρινο μέτωπο στην Πεντέλη και τη μάχη με τις φλόγες.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Είμαι από την Εθελοντική Δύναμη Δασοπυροπροστασίας, ήμασταν σχεδόν από το πρώτο λεπτό στο συμβάν. Η πρώτη μας ενέργεια ήταν όταν απεγκλωβίσαμε μια γυναίκα με ένα παιδάκι από ένα σπίτι όπου τα είχε χάσει η κακομοίρα γιατί καιγόταν το σπίτι της απέξω και προλάβαμε και τη βγάλαμε. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ θέλω να δώσω στην ομάδα ΔΙΑΣ που τα παιδιά χωρίς τον εξοπλισμό που έχουμε αγοράσει εμείς οι εθελοντές από την τσέπη μας, ήταν δίπλα μας με απλές μάσκες και μας άνοιγαν το δρόμο για να μπορέσουμε να πάμε να απεγκλωβίσουμε τη γυναίκα».

«Με δικά μας έξοδα»

Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Όλος ο εξοπλισμός της ομάδας το φαρμακείο, τα μέσα ατομικής προστασίας δηλαδή κράνη, μάσκες, αρβύλες στολές τα αγοράζουμε όλα από την τσέπη μας, τα καύσιμα είναι από την τσέπη μας, τα πάντα είναι από την τσέπη μας. Ο εθελοντής παλεύει μέρα–νύχτα, παλεύει με δικά του έξοδα». 

«Καταλαβαίνω, αλλά…»

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι οι εθελοντές δέχθηκαν επιθέσεις από κατοίκους της περιοχής. Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Είμαι τα τελευταία 12 χρόνια εθελοντής και έχω πάει σε πολλά συμβάντα καταλαβαίνω τον κόσμο που φωνάζει αλλά μη μας επιτίθεται. Χθες δεχτήκαμε πολλές επιθέσεις από κατοίκους. Καταλαβαίνω ότι καίγεται η περιουσία σας αλλά μην επιτίθεσθε ούτε σε εμάς ούτε στο Πυροσβεστικό Σώμα. Το Πυροσβεστικό Σώμα δουλεύει τέλεια, ξέρει που θα κάνει τη στόχευσή του. Χθες μιλάμε για 80 με 90 χιλιόμετρα αέρα δεν μπορείς να το προλάβεις, να κουνηθείς».