Με τον ελληνικής καταγωγής Δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς, της πόλεως των Ελλήνων σφουγγαράδων, όπως ονομάζεται, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στη Φλώριδα, αλλά και γενικότερα στις ΗΠΑ, στην οποία προηγουμένως είχε επισκεφθεί τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, όπου τιμήθηκε από τον Διοικητή της ενώ επισκέφθηκε και το Πανεπιστήμιο Διακλαδικών Ειδικών Επιχειρήσεων, αμφότερα στην Τάμπα της Φλώριδα.

Οι συναντήσεις του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ 

Πιο συγκεκριμένα.

Συνάντηση με τον Έλληνα Δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς της Φλώριδα και με εκπροσώπους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας της πόλεως, όπου ο Δήμαρχος της πόλεως Κώστας Βατικιώτης απένειμε στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ το «χρυσό κλειδί» της πόλεως.

«Συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Κώστα Βατικιώτη και εκπροσώπους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στο Δημαρχείο. Συζητήσαμε για την ελληνική Διασπορά και για την σημαντική συνεισφορά της στην στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ. Ιδιαίτερα τιμητική η απονομή του Χρυσού Κλειδιού της Πόλης!» τόνισε ο Στρατηγός Φλώρος στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως, ενώ χαρακτήρισε «άψογη» τη φιλοξενία.

Προηγουμένως, ο Στρατηγός Φλώρος συναντήθηκε στην Τάμπα της Φλώριδα με τον Διοικητή της Διακλαδικής Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (United States Special Operations Command/USSOCOM) Στρατηγός Richard D. Clarke, με τον οποίο συζήτησαν για:

- Τις σύγχρονες τάσεις στο πεδίο των Ειδικών Επιχειρήσεων.

- Τη νέα δομή των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων - Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων υπό τη Διοίκηση και τον Έλεγχο της νεότευκτης Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

- Την εμβάθυνση της συνεργασίας μας με υψηλού επιπέδου κοινές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως.

- Την ελκυστικότητα των Ελληνικών Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων για εκπαίδευση με φίλους, εταίρους και συμμάχους.
Κατά την παραμονή του στη USSOCOM ο Έλλην Αρχηγός παρασημοφορήθηκε με το Μετάλλιο «UNITED STATES SPECIAL OPERATIONS COMMAND» από τον Διοικητή της Διοικήσεως Στρατηγό Richard D. Clarke, γεγονός που χαρακτήρισε ως «ύψιστη τιμή».

Επίσης ο Στρατηγός Φλώρος επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Διακλαδικών Ειδικών Επιχειρήσεων (Joint Special Operations University), όπου ενημερώθηκε για θέματα εκπαιδεύσεως των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, για τις δυνατότητες συμμετοχής στελεχών των Ελληνικών Ε.Δ., τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου, καθώς και για την προοπτική ανάληψης της διεξαγωγής περιφερειακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου από την Ελλάδα.

Τέλος, προτού ο Στρατηγός Φλώρος πετάξει για τη Φλώριδα, είχε συνάντηση στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ με τον Αμερικανό ομόλογό του Αρχηγό του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Στρατηγό Μαρκ Μίλλι (Mark A. Milley), με τον οποίο συζήτησε:

-Την κατάσταση στην Ουκρανία και τις ανάγκες της πολεμικής της προσπάθειας

-Τις προκλήσεις Άμυνας και Ασφάλειας

-Την αποτρεπτική ικανότητα του ΝΑΤΟ

-Την εμβάθυνση της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ

-Τον ρόλο της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης