Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου της Πάτρας “Άγιος Ανδρέας” ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Νωρίτερα σήμερα, το parapolitika.gr είχε προαναγγείλει τα εξής:

Ακόμη και εντός της ημέρας αναμένεται ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, να επιβάλλει πειθαρχικές ποινές στους διοικούντες του νοσοκομείου της Πάτρας “Άγιος Ανδρέας”, εξαιτίας του τραγικού όσο και απαράδεκτου για το ΕΣΥ της χώρας μας συμβάντος με τον 49χρονο, ο οποίος προσήλθε την Τετάρτη με ίδιον μέσο στο νοσοκομείο, αναφέροντας πόνους στην πλάτη και έντονη δυσφορία.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταστεί μέχρι τώρα γνωστά, γιατροί του νοσοκομείου, αφού δεν προσέτρεξαν για τις πρώτες βοήθειες, του συνέστησαν… να φύγει και να πάει στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου, το οποίο εφημέρευε.

Ο 49χρονος, όμως, είχε ήδη από πολύ ώρα εκδηλώσει έμφραγμα του μυοκαρδίου, με αποτέλεσμα να καταλήξει μετά από ώρα.

Για το δραματικό όσο και απαράδεκτο για το ΕΣΥ της χώρας μας περιστατικό οι οικείοι του θύματος ζητούν μετ’ επιτάσεως την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο άτυχος 49χρονος ζαχαροπλάστης Θοδωρής Νεμουτιάνος έχασε τη ζωή του από έμφραγμα, μόλις λίγα λεπτά αφού είχε εξέλθει από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως έχει γίνει γνωστό από τις μαρτυρίες των συγγενών του, ο άτυχος άνδρας έφτασε με συμπτώματα οξέως εμφράγματος στο «Άγιος Ανδρέας», ενημερώνοντας τους γιατρούς για πόνους στην πλάτη. Όπως λένε οι συγγενείς του, οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του σύστησαν να μεταβεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Ο 49χρονος άνδρας αισθάνθηκε να επιδεινώνεται η κατάσταση του και έξω από το Νοσοκομείο κάλεσε τον αδελφό του ο οποίος έφτασε και τον παρέλαβε για να πάνε στο Νοσοκομείο του Ρίου. Όμως, μόλις λίγα μέτρα από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ο 49χρονος πέθανε στο κάθισμα του συνοδηγού. Όταν ο αδελφός του έφτασε στο Νοσοκομείο του Ρίου, ήταν πλέον αργά.

Ξεσπά η αδερφή του 

Μιλώντας για την κατάσταση που βιώνει η οικογένεια του θύματος, η αδελφή του αδικοχαμένου άνδρα μίλησε στον Alpha, μη μπορώντας να συγκρατήσει την οργή της για αυτούς που οδήγησαν τον αδελφό της στο θάνατο.

«Το νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» έχει μια πρωτοπορία. Έκαναν μια λεκτική και εικονική διάγνωση. Είδαν, άκουσαν και δεν εξέτασαν τον αδελφό μου και τον εκτέλεσαν τον αδελφό μου. Δεν έχει ξανασυμβεί», σημείωσε.

«Όπως τον καιρό των lockdown βγαίναμε στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουμε τους γιατρούς, έτσι να βγούμε και τώρα στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουμε τους γιατρούς του «Αγίου Ανδρέα», που εκτέλεσαν τον αδερφό μου και τον άφησαν να πεθάνει», είπε με δάκρυα στα μάτια η αδερφή του 49χρονου.

«Ευχαριστώ τη δικαιοσύνη που το ξεκίνησε, αλλά θέλω να την ευχαριστήσω αν το τελειώσει», συμπλήρωσε για την έρευνα που έχει διαταχθεί για να αποσαφηνιστεί τι έγινε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

Στη συνέχεια, απηύθυνε μήνυμα στον ίδιο τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, καλώντας τον να την κοιτάξει στα μάτια και να της πει ότι έγινε λάθος με τη ζωή του αδερφού της.

«Μπορεί να έρθει ο κύριος Πλεύρης και να με κοιτάξει στα μάτια; Τι θα μπορούσε να μου πει ο κύριος Πλεύρης αν τον είχα μπροστά μου; Τι θα έλεγε εκείνος αν ήταν η δική του μάνα στη θέση της δικής μου που μέσα σε λίγους μήνες έχασε και δεύτερο παιδί;», είπε ακόμη η αδερφή του 49χρονου ζαχαροπλάστη που έχασε τη ζωή του τόσο άδικα.