Σειρά σημαντικών επαφών πραγματοποίησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στην Ουάσινγκτον, ο οποίος σήμερα επισκέπτεται την έδρα της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (USSOC) στην Τάμπα της Φλόριντα.
bl_1_2

Πιο συγκεκριμένα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε διαδοχικές συναντήσεις:

Με τον Διευθυντή «Defense Security Cooperation Agency» (DSCA) James A. Hursch με τον οποίο συζήτησαν τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδος – ΗΠΑ και τις προοπτικές διασφάλισης και ενίσχυσης των στρατιωτικών μας δυνατοτήτων, καθώς και χρήσης του συνόλου των διαθέσιμων εργαλείων υποστήριξης και χρηματοδότησης.
«Ιδιαίτερα τιμητική η συνάντηση στο γραφείο του με Συνπρόεδρο του American Hellenic Council και Αξιότιμο Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Congressman Gus Bilirakis και μάλιστα σε πανηγυρικό κλίμα, παρουσία της Πρέσβεώς μας στις ΗΠΑ κ. Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία! Ελλάδα – ΗΠΑ Stronger Together» έγραψε ο Αρχηγός στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη συνάντησή του με τον Ελληνοαμερικανό της Βουλής των Αντιπροσώπων Γκας Μπιλιράκις ενώ ακολούθως επισκέφθηκε το γραφείο της και τη συνάδελφο του Bilirakis, την κυρία Nicole Malliotakis.
bl2

Επίσης ο Στρατηγός Φλώρος επισκέφθηκε τόσο το Υπουργείο Αμύνης όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Στο Πεντάγωνο ο κ. Φλώρος συναντήθηκε με τη Βοηθό Υπουργό για τις Διεθνείς Σχέσεις Ασφαλείας Celeste Wallander με την οποία συζήτησε για την «…ενίσχυση της συνεργασίας και των κοινών δράσεων των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος – ΗΠΑ, την αρχιτεκτονική ασφαλείας του Ευρωατλαντικού χώρου και την κατάσταση στην Ουκρανία και την Ανατολική Μεσόγειο», όπως σημείωσε ο ίδιος, ενώ στο Υπουργείο Εξωτερικών συναντήθηκε με τη Βοηθό Υπουργό για Πολιτικο-Στρατιωτικές Υποθέσεις Jessica Lewis.
«Συζητήσαμε για τις προκλήσεις ασφαλείας μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και για τις προοπτικές εμβάθυνσης της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ σε περιφερειακό και Συμμαχικό επίπεδο» έγραψε για τη συνάντηση αυτή ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ .
bl3_2

Τέλος, ο Στρατηγός Φλώρος επισκέφθηκε και το Ινστιτούτο Λέξινγκτον για δείπνο εργασίας με διακεκριμένους προσκεκλημένους, με θέμα την Άμυνα και την Ασφάλεια και το ρόλο της Ελλάδας για σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και πέραν αυτήν, εθνικές και διεθνείς δράσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και διαρκή εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδος – ΗΠΑ.


bl4_2