Όλα καλώς καμωμένα τα βρίσκει τελικά ο γιατρός Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, μέλος της τριμελούς επιτροπής ΕΙΝΑ του νοσοκομείου της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας», δεδομένου, ασφαλώς, ότι δεν προβλέπεται εφημερεύων γιατρός στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στις λεγόμενες μικρές εφημερίες του ιδρύματος, και μάλιστα, όπως ο ίδιος δηλώνει στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, “Στο Κόκκινο”, αυτό συμβαίνει από το… 2008.

Έτσι, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γεωργακόπουλο, οι νοσηλεύτριες, οι οποίες συνομίλησαν με τον άτυχο 49χρονο ζαχαροπλάστη, που έχασε τη ζωή του από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, στο δρόμο για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου, δεν κάλεσαν στο ΤΕΠ του “Άγιος Ανδρέας” κανέναν γιατρό, γιατί… κανείς δεν ήταν διαθέσιμος, βάσει του… κανονισμού του νοσοκομείου.

Χαρακτηριστικό είναι το εξής απόσπασμα των δηλώσεων του Παναγιώτη Γεωργακόπουλου: «Το νοσοκομείο δεν είχε εφημερία. Και δεν υπήρχαν γιατροί εκεί. Θα έπρεπε να είχε γίνει αυτό που γινόταν πριν από χρόνια και μετά σταμάτησε, γιατί ο "Αγ. Ανδρέας" μετά τον σεισμό δεν επανήλθε. Είχαμε έναν γιατρό στα εφημερεύοντα. Στις μικρές εφημερίες ο κανονισμός ορίζει γιατρούς μόνο στις κλινικές. Όχι στα επείγοντα. Πρέπει να ξαναβάλουμε έναν γιατρό και στις κλειστές εφημερίες να είναι stand by στα επείγοντα. Αλλιώς το νοσοκομείο μένει παντελώς κλειστό…».

Και μετά λέμε για συνδικαλισμό;