Ανθρώπινες ζωές κινδύνεψαν λόγω των ανέμων στο Φαράγγι της Σαμαριάς. Ειδικότερα, δύο τουρίστριες τραυματίστηκαν στο Φαράγγι της Σαμαριάς, λόγω των ισχυρών ανέμων και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ελικόπτερο.

Όπως ανέφερε o υπεύθυνος για τη λειτουργία του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς, Αντώνης Μπαρνιάς, στο kriti360.gr: «Στο φαράγγι σήμερα είχαμε ανέμους, όντως υπήρξαν δύο τραυματισμοί – δυο γυναίκες τουρίστριες – η μια χτύπησε στο πόδι και η άλλη στα πλευρά. Κρίθηκε σκόπιμο να γίνει αερομεταφορά και αμέσως δόθηκε η εντολή για να ξεκινήσει η επιχείρηση».

Από τους αρμόδιους κρίθηκε σκόπιμο να γίνει αεροδιακομιδή και δόθηκε εντολή να σηκωθεί το Super Puma.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Κρήτης, από την Τετάρτη  είχε κάνει γνωστό, ότι στο νησί θα έπνεαν πολύ δυνατοί άνεμοι – ο βαθμός επικινδυνότητας θα ήταν στο 4 – και εξ’ αυτού του λόγου, σε όλη την Κρήτη, θα βρισκόταν σε επιφυλακή το σύνολο της κρατικής μηχανής.

Στις περιπτώσεις αυτές, υπενθυμίζεται ότι με εντολή του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, και με δεδομένο ότι ο βαθμός επικινδυνότητας από την Πολιτική Προστασία βρίσκεται επίσημα στο “4”,  το Φαράγγι, για λόγους ασφάλειας των επισκεπτών του, δύναται να κλείσει.

«Σε κάθε περίπτωση, εμείς λειτουργούμε σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα μετά από εντολή του Αντιπεριφερειάρχη. Στην προκειμένη, σήμερα, δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση, για κλείσιμο του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς, άρα το φαράγγι λειτούργησε κανονικά»,διευκρίνισε ο κ. Μπαρνιάς

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη, στα Χανιά, σημειώθηκε μια ακόμη αερομεταφορά τραυματία, αυτή την φορά από τροχαίο με ποδηλάτη, το οποίο συνέβη στην ακριτική Γαύδο.