Το πρωί της Πέμπτης, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, με ανακοίνωσή του καλούσε τους πολίτες σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την απόφαση το Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να αφήσει προσωρινά ελεύθερο τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Η προσέλευση του κόσμου αλλά και πολλών καλλιτεχνών ήταν σημαντική, με τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα, να δίνει το «παρών» και να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους σχετικά με τη δικαστική απόφαση.

«Σήμερα είμαστε εδώ για να δείξουμε την αντίθεσή μας σε ό,τι περίεργο συμβαίνει. Μπορεί να σεβόμαστε τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αυτό δε σημαίνει ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να μην ελέγχεται. Υπάρχουν δίοδοι για να ελεγχθεί η Δικαιοσύνη και να δούμε γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση», δήλωσε, μιλώντας στο Star, αρχικά.

«Κάθε πολίτης αυτής της χώρας έχει το δικαίωμα είτε καταδικαστεί είτε όχι, έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι δηλώσεις θέλει. Ο κύριος Λιγνάδης έχει αυτή την άποψη, θα έχει την απάντηση που πρέπει. Μην ξεχνάμε ότι είναι ένοχος, δεν έχει αθωωθεί, απλά είναι εκτός φυλακής. Αυτό λέει πολλά», σχολίασε για τις δηλώσεις του καταδικασμένου σκηνοθέτη ότι έφτασε η ώρα να μιλήσει ο ίδιος.

Tέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΗ είπε πως: «Η ελληνική κοινωνία έχει μείνει έκπληκτη. Βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι περίεργο. Δε θα υπήρχε αυτό εδώ αν το περί κοινού δικαίου αίσθημα είχε δικαιωθεί».