Κατέθεσε η Ρούλα Πισπιρίγκου το υπόμνημα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γνωστά εντύπωση προκαλεί η αναφορά στον πρώην σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, καθώς χωρίς να τον κατηγορήσει για κάτι, λέει με νόημα ότι της έκανε εντύπωση το πόσο γρήγορα έφτασε στο σπίτι, μετά τον θάνατο της Ίριδας, την Άνοιξη του 2021. Επισημαίνει ότι ο σύζυγός της, έμενε πιο μακριά, αλλά όταν τον πήραν τηλέφωνο με την αδερφή της, βρισκόταν κοντά στο σπίτι της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα. «Αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γνωστά, με το υπόμνημα που κατέθεσε η 33χρονη επιχειρεί για πρώτη φορά και με προσεκτικό τρόπο να βάλει στο κάδρο τον 30χρονο, ο οποίος την ώρα που η Ίριδα βρέθηκε νεκρή στην κούνια της δεν ήταν μέσα στο σπίτι. Κάπως έτσι δεν κατηγορεί τον Μάνο Δασκαλάκη, αλλά από την άλλη δεν τον απεμπλέκει. Τους προηγούμενους 6 μήνες, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είχε εστιάσει στο χρόνο που έκανε ο 30χρονος να φτάσει στο σπίτι.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον δικηγόρο του, προς το παρόν, δεν έχει αντιδράσει, περιμένοντας να δει την εξέλιξη της υπόθεσης και αν η πρώην σύζυγός του θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέες κατηγορίες. Στη συνέχεια αναμένεται να τοποθετηθεί με δήλωση μπροστά στις κάμερες.

Εν τω μεταξύ, στο 17σέλιδο υπόμνημα που κατατέθηκε χθες, από τον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλο, στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ, η 33χρονη αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή της, στις δολοφονίες των δύο μικρότερων κοριτσιών, ενώ προσπαθεί να αντικρούσει και το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα οι οποίοι κατέληξαν στο ότι τα δύο παιδιά πέθαναν από ασφυξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος που παρέδωσε ο Όθωνας Παπαδόπουλος στους άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών εκτός από το υπόμνημα με τις έγγραφες εξηγήσεις περιέχει και έκθεση πραγματογνωμόνων οι οποίοι αναφέρονται στα σημάδια που υπήρχαν στα πρόσωπα τον δύο παιδιών. Σε αντίθεση με τους ιατροδικαστές Καρακούκη- Καλόγρηα, οι τεχνικοί σύμβουλοι της Ρούλας Πισπιρίγκου υποστηρίζουν ότι τα σημάδια είναι μεταθανάτια.
Παράλληλα μέσα στο υπόμνημα περιγράφεται και η σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου με την Τζωρτζίνα, από το 2013 που γεννήθηκε έως και το 2022 που έφυγε από τη ζωή, εξαιτίας υπερβολικής δόσης κεταμίνης που της χορηγήθηκε.